Καμία απάντηση από την Ε.Ε. για την κατοχύρωση του χαλουμιού

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ε.Ε έχει στείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  σε σχέση με την αίτηση της Κύπρου για κατοχύρωση του χαλουμιού ως  προϊόν ονομαστικής προέλευση. Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής ερωτηθείς για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατοχύρωση του  χαλουμιού από την Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό στη διάρκεια της 14ης γιορτής της Αμυγδαλιάς, ο Κώστας Καδής ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η αίτηση έχει γίνει από  τον Ιούλιο του 2015 η Κύπρος δεν έχει πάρει ακόμη καμία ενημέρωση εάν απαιτείται κάτι άλλο.
 
«Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε μια απάντηση στην έγκριση ή στην απόρριψη, δεδομένου ότι απαντήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες.  Θεωρούμε ότι ήταν πλήρης ο  φάκελος εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την έγκριση της αίτησης που έχει υποβληθεί από την Κύπρο.  Και αυτό  το νόημα έχει η επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας, να τονίσει προς  τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ανάγκη να λάβουμε επιτέλους μια  απάντηση σε αυτή την αίτηση που έχει υποβληθεί» ανέφερε ενδεικτικά».

Όπως είπε, «η αξιολόγηση ανάλογων αιτήσεων για κατοχύρωση ως προϊόν  ονομαστικής προέλευσης, διαρκεί από 4 έως 10 μήνες, μετά από δημοσίευση  στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην δική μας περίπτωση  βρισκόμαστε στα 3,5 χρόνια»

Δειτε Επισης

Το BBC εντόπισε στο Ιράκ τον πλέον καταζητούμενο δουλέμπορο-Η δράση του «Σκορπιού»
Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Η Γενική Συνέλευση στηρίζει το αίτημα των Παλαιστίνιων για ένταξή τους, ως πλήρες μέλος, στον Οργανισμό
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
ΓΓ ΟΗΕ: Μια χερσαία επίθεση στη Ράφα θα είναι τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στις ΗΠΑ η Αστυνομία διέλυσε δύο καταυλισμούς φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»