Στο Σαρμ Ελ Σέϊχ για την 1η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικών κρατών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο το πρωί για το Σαρμ Ελ Σέιχ, της Αιγύπτου, όπου θα συμμετάσχει στην 1η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικών κρατών στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, και θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση αύριο το πρωί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, και τη Δευτέρα το πρωί με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι, καθώς και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.

" Μέσα από αυτές τις διμερείς συναντήσεις και άλλες επαφές προεκτείνεται η στενή συνεργασία, το πλέγμα των τριμερών συνεργασιών και αναδεικνύεται ο ρόλος της Κύπρου ως ενός ευρωπαϊκού πυλώνα σταθερότητας  και κράτους που μπορεί να ενισχύσει τις συνθήκες ασφάλειας παίζοντας ένα περιφερειακό ρόλο στην περιοχή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προωθήσει στη Σύνοδο την πρωτοβουλία για να αναλάβει η Κύπρος έναν συντονιστικό ρόλο των πολιτικών και δράσεων των κρατών της περιοχής μας για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα καταθέσει εισηγήσεις και θέσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται στην Αίγυπτο από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  Πρόδρομο Προδρόμου, θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου.

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια