Φουρλάς, Χριστοφίδου, Ιωάννου on air...για τις Βρυξέλλες

Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, είτε τους συμπαθείς είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τις δημοσιογραφικές τους ικανότητές, όντας μάχιμοι λειτουργοί της Ενημέρωσης για σχεδόν δύο δεκαετίες, αλλά και το γεγονός ότι και οι τρεις έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην κυπριακή δημοσιογραφία.

Ο Λουκάς Φουρλάς, η Κατερίνα Χριστοφίδου και η Νατάσα Ιωάννου είναι γνώριμες φιγούρες, καθότι για πολλά χρόνια τους παρακολουθούσαμε και από τηλεοράσεως μέσα από εκπομπές λόγου, αλλά και από ραδιοφώνου.
 
Υπηρέτησαν με σοβαρότητα όλα αυτά τα χρόνια τη δημοσιογραφία και πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής τους ζωής και της οικογένειάς τους, έκλαψαν εξαιτίας της και γέλασαν με την καρδιά τους χάριν στις μοναδικές στιγμές που μπορεί να βιώσει ένας δημοσιογράφος.
 
Η πρόταση και η πρόκληση
Αυτή τη στιγμή αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα, να αφήσουν πίσω τους τη μάχιμη δημοσιογραφία και να μετρήσουν τις δυνάμεις αλλά και τις αντοχές τους στον χώρο της πολιτικής.
 
Οι τρεις δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, δέχθηκαν πρόταση από τρία διαφορετικά κόμματα, το μελέτησαν, το ζύγισαν και τελικά είπαν το μεγάλο ναι για να ριχθούν στον στίβο της πολιτικής και να διεκδικήσουν θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Ο Λουκάς Φουρλάς πήρε μια πρώτη γεύση από πολιτική, όταν το 2008 ανέλαβε ως διευθυντής του επιτελείου του τότε υποψήφιου προέδρου Ιωάννη Κασουλίδη.  
 
Οι δύο σιδηρές κύριες όμως, η Κατερίνα Χριστοφίδου και η Νατάσα Ιωάννου θα τολμήσουν για πρώτη φορά.
 
Και οι τρεις φυσικά κάνουν παρθενική εμφάνιση ως υποψήφιοι σε εκλογική μάχη.
 
Ο REPORTER επικοινώνησε και με τους τρεις δημοσιογράφους, οι οποίοι ομολογουμένως δείχνουν να είναι πανέτοιμοι για αυτή τη μεγάλη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά τους και μπορεί να τους οδηγήσει στο μονοπάτι που λέγεται Ευρωβουλή.
 
Λουκάς Φουρλά-Υποψήφιος ΔΗΣΥ

«Έχω μάθει να δίνω τις μάχες μου όσο δύσκολες και αν είναι αυτές και έχω τάξει τον εαυτό μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια -και αυτό μπορεί να το πιστοποιήσουν όσοι με ξέρουν και ευτυχώς είναι πολλοί-, στο να βοηθώ εκεί και όπου μπορώ τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.
 
Αυτό θα συνεχίσω να πράττω, ανεξάρτητα της όποιας θέσης βρέθηκα ή θα βρεθώ.
 
Δεν ήμουν ποτέ κομματικοποιημένος, αλλά ήμουν πάντα πολιτικοποιημένος με θέσεις και αρχές τις οποίες εξέφραζα διαχρονικά μέσα από τις εκπομπές που βρέθηκα και υπηρέτησα εδώ και δεκαετίες.
 
Ως άνθρωπος δεν άλλαξα, δεν αλλάζω και δεν θα αλλάξω».
 
Κατερίνα Χριστοφίδου-Υποψήφια ΔΗΚΟ


«Η Κατερίνα που ο κόσμος γνώρισε ως δημοσιογράφο, τα τελευταία 25 χρόνια, με τα θετικά και τα αρνητικά της, αληθινή και με την ισχυρή τάση να τα λέγει έξω απο τα δόντια και να βλέπει πίσω απο τις λέξεις, αυτη η ίδια είναι που διεκδικεί τώρα μια ευκαιρία να υπηρετήσει την πατρίδα και τον Κύπριο-Ευρωπαίο πολίτη. 
 
Για πολλά χρόνια με σκληρή δουλειά προσπάθησα να δώσω φωνή, να δώσω βήμα στον πολίτη, υπερασπίστηκα με σθένος το δικαίωμα στη σφαιρική και ολοκληρωμένη ενημέρωση και κάποιες φορές, κόντρα στο ρεύμα.
 
Το ν’ ακούς τις ανάγκες του κόσμου και να δίνεις φωνή εκεί που υπάρχει σιωπή, χρειάζεται, πρωτίστως στην πολιτική. 
 
Αξιοποιώντας την άκρως τιμητική πρόταση του ΔΗΚΟ, διεκδικώ ένα θεσμικό βήμα, προς υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης». 
 
Νατάσα Ιωάννου-Υποψήφια ΕΔΕΚ

«Η πολιτική σε βάζει στη θέση σου και σου υπαγορεύει να συνεχίσεις από εκεί που έχεις μείνει, δηλαδή να συνεχίσεις να διεκδικείς το δίκαιο σε όλα τα επίπεδα, αρχές και αξίες για σένα, τον συνάνθρωπό σου για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο σου. Παντρεύεις δηλαδή δημοσιογραφία και πολιτική.
 
Δεν ήταν εύκολη απόφαση να εμπλακώ στην πολιτική, αφού ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό.
 
Έκανα όμως το βήμα, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση της ΕΔΕΚ για τις Ευρωεκλογές, ένα κόμμα με 50 χρόνια ιστορίας και αγώνα.
 
Και εύχομαι ο κόσμος να ενώσει τη φωνή του μαζί μου και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.
 
Στην Ευρώπη λαμβάνονται αποφάσεις κι’ εμείς όχι μόνο πρέπει να είμαστε εκεί, αλλά πρωτίστως πρέπει να είμαστε εκεί και να διεκδικούμε»!

Δειτε Επισης

Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»