Από τον Τορναρίτη της επαναπροσέγγισης, στην Ελένη Σταύρου της…ένωσης

Με την επίσημη ανακοίνωση της αριστίνδην υποψηφιότητας του δημοσιογράφου Λουκά Φουρλά, στον ΔΗΣΥ συμπληρώθηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου και αυτό που απομένει είναι η τυπική επικύρωσή του από το Ανώτατο Συμβούλιο στις 2 Μαρτίου.     
 
Η επιλογή των προσωπικοτήτων με τις οποίες ο ΔΗΣΥ θα δώσει την μάχη των Ευρωεκλογών μόνο τυχαία δεν υπήρξε, μιας και στην Πινδάρου προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση(σ.σ. άλλωστε έχουν να λένε πως πρόκειται για την κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη του τόπου), προσβλέποντας όχι απλώς σε αύξηση των ποσοστών του κόμματος και διατήρηση των δύο εδρών που εξασφάλισε στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, αλλά αν το επιτρέψουν οι συγκυρίες, γιατί όχι, και για κάτι περισσότερο…
 
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και νυν ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου αποτελεί τη δοκιμασμένη και κατά γενική ομολογία πετυχημένη συνταγή εκπροσώπησης του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες.
 
Με πλούσια εμπειρία καταγεγραμμένη στο βιογραφικό του, ιδιαίτερα αγαπητός στη βάση και δη λαϊκά στρώματα των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη συγκομιδή ψήφων από μια πλατιά μάζα παραδοσιακών Συναγερμικών, που ξεκινά από την επαρχία του-την Αμμόχωστο-, και επεκτείνεται σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της χώρας.
 
Είναι αυτό που στην καθ’ ομιλούμενη θα μπορούσε να πει κανείς, η φωνή του βαθέως ΔΗΣΥ στο Συναγερμικό ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές, που σε συνδυασμό με τα επικοινωνιακά χαρίσματα τα οποία διαθέτει και την αμεσότητα που διακρίνει την επαφή και σχέση του με τον απλό κόσμο, αποτελεί για την Πινδάρου την ιδανική επιλογή για ευόδωση του στοιχήματος της συσπείρωσης.
 
Ο Νίκος Τορναρίτης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης συνιστά υποψηφιότητα, που μπορεί κατά πολλούς ν’ απευθύνεται στην αποκαλούμενη αστική μερίδα των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ και στα «τζάκια» της πρωτεύουσας, ωστόσο, την ίδια ώρα οι επιδόσεις του στις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχε στο παρελθόν, καταδεικνύουν πως αξιοπρόσεκτης απήχησης τυγχάνει και στα πιο…χαμηλά στρώματα των ψηφοφόρων του κόμματος.

 
Η υποψηφιότητα Νίκου Τορναρίτη, δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως αποτελεί την αποτύπωση στο ψηφοδέλτιο, του αμιγώς φιλοευρωπαϊκού κόμματος που εδώ και χρόνια κτίζει ο ΔΗΣΥ, με τον ίδιο τον υποψήφιο να κτίζει το ανάλογο προσωπικό του προφίλ «εκμεταλλευόμενος» στο έπακρο και τη σχετική δυνατότητα που του παρείχε η κοινοβουλευτική του δράση στα διάφορα ευρωπαϊκά φόρουμ και θεσμούς.
 
Πέραν των πιο πάνω, και μολονότι το κεφάλαιο Κυπριακό δεν βρίσκεται-τουλάχιστον θεωρητικά ομιλούντες-, ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης όταν πρόκειται για Ευρωεκλογές, εκ των πραγμάτων διαδραματίζει και αυτό τον ρόλο του όσον αφορά τα πρόσωπα που οι Κύπριοι ψηφοφόροι επιλέγουν να δώσουν τη ψήφο τους.
 
Ενόψει τούτων, και με γνωστές τις θέσεις του στο Κυπριακό, ο Νίκος Τορναρίτης είναι ο υποψήφιος εκείνος που δύναται να συσπειρώσει την λεγόμενη μετριοπαθή τάση στον ΔΗΣΥ, αλλά και να προσελκύσει ψήφους από ψηφοφόρους πέραν του χώρου του κόμματος, οι οποίοι αντικρίζουν την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού με τον ίδιο φακό και από την ίδια οπτική γωνία.
 
Η Ελένη Σταύρου

Σε ακροατήριο ακριβώς το αντίθετο από αυτό του Νίκου Τορναρίτη, τουλάχιστον όσον αφορά στο Κυπριακό, απευθύνεται η υποψηφιότητα της βουλευτού του κόμματος στη Λεμεσό, Ελένης Σταύρου.
 
Πρόκειται για υποψηφιότητα που φιλοδοξεί να προσελκύσει και να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, οι οποίοι αποτελούν την εθνικόφρονα πτέρυγα της παράταξης. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η υποψηφιότητα της κ. Σταύρου δύναται να λειτουργήσει ως ανάχωμα στις διαρροές προς άλλους πολιτικούς χώρους και δη προς το ΕΛΑΜ.
 
Περαιτέρω, κινούμενη μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού, διαθέτει προσβάσεις, τόσο στα σαλόνια όσο και στις αγροτικές περιοχές των δύο αυτών πόλεων.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελένη Σταύρου προέρχεται από τον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ ο ρόλος της ως σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για γεωπολιτικά και γεωστρατηγική ζητήματα, ενισχύει σημειολογικά-ενδεχομένως και ουσιαστικά- το προφίλ της ως εκείνη την υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, που βρίσκεται πιο κοντά από κανένα άλλο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.     

Η Τζώρτζια και ο Σεντώνας 

Λιγότερο προβεβλημένοι απ’ ό,τι οι υποψήφιοι της παράταξης που κατέχουν πολιτειακά αξιώματα, είναι αναμφίβολα οι Παναγιώτης Σεντώνας και Τζιώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου.
 
Ωστόσο, πρόκειται για προσωπικότητες αρκούντως αναγνωρίσιμες, καθότι όντας  πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου ο πρώτος, και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ η δεύτερη, η αναγνωρισιμότητά τους σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λεχθεί πως υστερεί και ότι συνίσταται σε αποτρεπτικό παράγοντα ως προς τις προοπτική των υποψηφιοτήτων τους.      
 
Το σίγουρο είναι πως στους δύο αυτούς υποψήφιους ποντάρει ο ΔΗΣΥ, ώστε να περάσει τον αέρα φρεσκάδας και πολιτικής ανανέωσης στο ψηφοδέλτιό του, όχι κατ’ ανάγκη μόνο ηλικιακά, καθώς πρόκειται για δύο πρόσωπα που κινούνται μεν στον κομματικό χώρο, αλλά δεν έχουν υποστεί πολιτική φθορά, στον βαθμό των άλλων υποψηφίων.
 
Είναι ουσιαστικά την ίδια ώρα, επιλογές που ικανοποιούν στο έπακρον τις…προσδοκίες των συνδεδεμένων με τον ΔΗΣΥ οργανώσεων, όπως είναι η ΝΕΔΗΣΥ, η Πρωτοπορία και η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων.
 
Ο Λουκάς Φουρλάς
Τη δυνατότητα που του παρέχει το Καταστατικό του ΔΗΣΥ για κατ’ επιλογήν υποψήφιο θέλησε και φαίνεται να μπόρεσε ν’ αξιοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Ο γνωστός δημοσιογράφος Λουκάς Φουρλάς αποτέλεσε από την αρχή της διαδικασίας καταρτισμού του ψηφοδελτίου τον διακαή πόθο του Αβέρωφ Νεοφύτου για κατάληψη της θέσης του κατ’ επιλογήν υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, με τον κ. Φουρλά  έπειτα από στάθμιση όλων των δεδομένων που είχε ενώπιον του, να δίνει τελικά θετική απάντηση και να ρίχνεται στην κούρσα των Ευρωεκλογών.
 
Ο Λουκάς Φουρλάς, με τεράστια απήχηση και ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στην κοινωνία, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δείχνει ν’ αποτελεί την ιδανική επιλογή και αποτύπωση της έννοιας του αριστίνδην υποψηφίου, ικανού να προσθέσει στα ποσοστά του ΔΗΣΥ το κάτι πολύ περισσότερο.
 
Ενδεικτικός της δυναμικής που φαίνεται να υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του γνωστού δημοσιογράφου είναι ο.. χαμός που από την πρώτη στιγμή εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του γίνεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τα μηνύματα στήριξης των οποίων γίνεται αποδέκτης να είναι άνευ προηγουμένου.
 
Επιβεβαιώνοντας πως κάτι θα γνώριζε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και επέμενε μέχρι τέλους ώστε να εντάξει τον Λουκά Φουρλά στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.   

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό