Από θέση ισχύος για την έκτη έδρα το ΕΛΑΜ-Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση

Από θέση ισχύος φαίνεται να ξεκινά το ΕΛΑΜ την κούρσα των Ευρωεκλογών όσον αφορά τη μάχη που αναμένεται να δοθεί για κατάληψη της έκτης έδρας στην Ευρωβουλή. Το ΕΛΑΜ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που παρουσιάσε χθες το βράδυ ο Alpha, βρίσκεται μπροστά από ΕΔΕΚ και Συμμαχία-Οικολόγους, τα κόμματα δηλάδη με τα οποία, όπως όλα δείχνουν, θα δώσει τη μάχη της έκτης έδρας.
 
Τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις πως η υπόθεση κατάληψης της έκτης έδρας κατά πάσα πιθανότητα θα εξελιχθεί σε θρίλερ, αφού παρά το προβάδισμα που σήμερα καταγράφει το ΕΛΑΜ, είναι δεδομένο πως τόσο η ΕΔΕΚ όσο και ο συνασπισμός της Συμμαχίας με τους Οικολόγους θα ανεβάσουν τις συσπειρώσεις τους ενόσω πλησιάζουμε προς την ημέρα των Ευρωεκλογών. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το ΕΛΑΜ, το οποίο... έχει να παίρνει επίσης-δεδομένου του ανάλογου φαινομένου από την συμμετοχή του σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις- από αυτό που ονομάζεται κρυμμένη ψήφος.   
 
H πρώτη δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές δίνει ισχυρό προβάδισμα στον Δημοκρατικό Συναγερμό με ποσοστό 17%, ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 12%, το ΔΗΚΟ με 6%, ενώ τέταρτο κόμμα εμφανίζεται το ΕΛΑΜ με ποσοστό 5%.
 
Η ΕΔΕΚ στην δημοσκόπηση του Alpha εμφανίζεται με ποσοστό κοντά στο 3%, δηλαδή με δύο ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω, ενώ κοντά στο 1% τοποθετείται και η συνεργασία Συμμαχίας Πολιτών-Οικολόγων. Το νεοσύστο κόμμα του Μάριου Καρογιάν, η Δημοκρατική Παράταξη, καταγράφει ποσοστό κοντά στο 0,4%.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το στοίχημα της έκτης έδρας για Λιλλήκα-Περδίκη και Χρίστο Χρίστου
 
Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως τα ποσοστά που καταφράφονται στη δημοσκόπηση είναι χωρίς αναγωγή.
Όσον αφορά την αποχή, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε πως σίγουρα θα πάει να ψηφίσει, το 19% ότι μάλλον θα πάει, ενώ 10% ότι μάλλον δεν θα πάει και 21% ότι σίγουρα δεν θα πάει.
 
To 54% των ερωτηθέντων, στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές, απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ή δεν μπορεί να απαντήσει αυτή τη στιγμή.
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»