Κάνει στην άκρη τους διαφωνούντες, συνεχίζει το βιολί της η ηγεσία του ΠΙΣ

Την απόφαση να επιμείνουν στις αρχικές τους θέσεις που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του Σώματος αποφάσισε χθες το βράδυ το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
 
Στην πολύωρη συνεδρία η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η ηγεσία των γιατρών εξέτασε τόσο τα θέματα που αφορούν τον διάλογο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), όσο και την επιστολή του Δρ. Άλκη Παπαδούρη ο οποίος κατήγγειλε μερίδα της ηγεσίας του ΣΙΣ ότι επιθυμεί την αποτυχία του ΓΕΣΥ.
 
Όσον αφορά τον διάλογο με τον ΟΑΥ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας του ΠΙΣ Βάσο Οικονόμου, επαναβεβαιώθηκαν οι πάγιες θέσεις του Συλλόγου, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα πως ο ΠΙΣ θα παραμείνει σταθερός στις αποφάσεις που λήφθηκαν από τη Γενική  του Συνέλευση.
 
«Η απόφαση που πήραμε ομόφωνα ήταν ότι εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις πάγιες θέσεις μας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις προϋποθέσεις της Γενικής μας Συνέλευσης ως εντελοδόχοι του ανώτερου Σώματος, που είναι η Γενική Συνέλευση», είπε.
 
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «είχαμε επιλογές μπροστά μας ή να ακολουθήσουμε την εντολή της Γενικής Συνέλευσης που είναι ανώτερο Σώμα από το Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου (ΣΙΣ) ή να δώσουμε τις παραιτήσεις μας και να δώσουμε σε άλλους τον χειρισμό των συζητήσεων για το ΓεΣΥ».
 
Πήραμε ομόφωνα την απόφαση, συνέχισε, ότι θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για τις διεκδικήσεις μας,  διατηρώντας τις απόψεις μας.
 
H συνεδρία  του ΠΙΣ που διεξήχθη σε έντονο κλίμα, σύμφωνα με τον Δρ. Βάσο Οικονόμου, αποφάσισε επίσης να καλέσει τον Δρ. Άλκη Παπαδούρη για να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες του.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες με επιστολή του ο παιδίατρος Δρ. Άλκης Παπαδούρης, κατήγγειλε μεταξύ άλλων, προσπάθεια μεγαλογιατρών, να εργοδοτησούν συναδέλφους τους που σχεδιάζουν να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.
 
«Εμείς θα δούμε τα δεδομένα όσων είπε ο Δρ. Παπαδούρης, όμως θέλουμε τεκμηρίωση. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες του και οφείλουμε καθηκόντως, και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας να τις διερευνήσω. Θα τον καλέσουμε να δούμε τι έχει να μας πει» ενώ επεσήμανε πως από μόνες τους οι καταγγελίες δεν λένε κάτι και αν δεν ευσταθούν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος από τον Δρ. Παπαδούρη.
 
«Αν κάποια πράγματα αποδειχθούν ο ΠΙΣ δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα» πρόσθεσε ο Δρ. Βάσος Οικονόμου.
 
«Θα καλέσουμε τον συνάδελφο του οποίου η παραίτηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Εδώ και πολλούς μήνες ο συνάδελφος δεν μετείχε στις συνεδριάσεις του ΣΙΣ κατά επιλογή και έχουμε με βάση την νομοθεσία που διέπει το ΣΙΣ κανονισμό που λέει ότι έχουμε το δικαίωμα αν σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις δεν παρουσιαστεί , να τον διαγράψουμε, πράγμα το οποίο δεν κάναμε και αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος», σημείωσε.
 
Στο μεταξύ η συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του ΠΙΣ και το Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας που ήταν προγραμματισμένη για χθες, δεν έγινε, λόγω της συνεδρίασης του ΣΙΣ και αναμένεται να επαναπρογραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
 
Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρία της επιτροπής υγείας της Βουλής η οποία θα μελετήσει τους κανονισμούς για το ΓΕΣΥ. Σύμφωνα με τον Δρ. Βάσο Οικονόμου ο ΠΙΣ θα δώσει το παρών του στη συνεδρίαση για να καταθέσει τις θέσεις του, όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των αμοιβών των γιατρών στα πλαίσια του ΓΕΣΥ.
 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος, σημειώνει πως η παραίτηση του Δρ. Άλκη Παπαδούρη έγινε αποδεκτή, ενώ σημειώνει πως εκφράζει, τη διαφωνία του στο σύνολο του περιεχομένου της και επιφυλάσσεται για όλα τα νόμιμα δικαιώματα του.
 
 
Για τις τελευταίες εξελίξεις πήρε θέση και ο τέως υπουργός υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος επανέλαβε πως στο ΓΕΣΥ θα μετρηθούμε όλοι, πολιτικοί και λαός.
 
«Με νύχια και με δόντια πέφτει σύσσωμο το κατεστημένο να μπλοκάρει το ΓΕΣΥ σε μία τελευταία πράξη. Τώρα που κατάλαβαν πως ο κόσμος τους πήρε μυρωδιά άλλαξαν το αφήγημα και μιλούν "για μικρή αναβολή"», έγραψε ο Γιώργος Παμπορίδης.
 

 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον