Στο στόχαστρο του ΑΚΕΛ ξανά ο Αναστασιάδης για τις δηλώσεις του για το ΓΕΣΥ

Νέα πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή τη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης» και συγκεκριμένα για τις δηλώσεις του που αφορούν το ΓΕΣΥ.
 
Όπως λέει ο κ. Στεφάνου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνει να εννοηθεί το  υπονοούμενο ότι η ευθύνη για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ βρίσκεται στη Βουλή και τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ομόφωνα υποστήριξαν το μονοασφαλιστικό, ενώ η θέση της κυβέρνησής του ήταν για πολυασφαλιστικό».
 
Αναφέρει παράλληλα πως «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με συνέπεια να προσπαθεί για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ με τη φιλοσοφία και το χαρακτήρα που έχει καθοριστεί στις αποφάσεις, καθώς και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί».
 
Αυτούσια η δήλωση Στέφανου Στεφάνου:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που σήμερα δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πολίτης», αφήνει το  υπονοούμενο ότι η ευθύνη για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ βρίσκεται στη Βουλή και τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ομόφωνα υποστήριξαν το μονοασφαλιστικό, ενώ η θέση της κυβέρνησής του ήταν για πολυασφαλιστικό.
 
Σε σχέση με τούτο, δηλώνουμε τα εξής:
Η ευθύνη για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ βρίσκεται πρωτίστως στην κυβέρνηση. Δικά της είναι τα νομοσχέδια που ομόφωνα ψήφισε η Βουλή πριν από δυόμιση χρόνια. Η κυβέρνηση οφείλει να καθοδηγήσει την όλη προσπάθεια, αυτή οφείλει να βρει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και στα λογικά αιτήματα και τους προβληματισμούς που εγείρονται.
 
Πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι άσχετα με το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να αρχίσει τις διαδικασίες προετοιμασίας για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης γιατί τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ, βρίσκονται σε κακά χάλια εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στη δημόσια υγεία.
 
Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με συνέπεια να προσπαθεί για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ με τη φιλοσοφία και το χαρακτήρα που έχει καθοριστεί στις αποφάσεις, καθώς και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί. Τονίζουμε ότι για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για το καλό του κόσμου και της κοινωνίας.
 
Από την άλλη το ΑΚΕΛ, δεν είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες που ανήκουν στην εκτελεστική εξουσία. Άλλωστε, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού διάγει τον έβδομο χρόνο της εξουσίας της και ο πρώτος που θα πρέπει να το αντιληφθεί είναι ο Πρόεδρος.
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη