Θωρακίζει εμπράκτως τ’ αυτόνομα νοσηλευτήρια η Κυβέρνηση

Με απτές ενέργειες και αποφάσεις το Υπουργείο Υγείας και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξή τους στα αυτόνομα πλέον νοσηλευτήρια, στοχεύοντας στην ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχόμενων από αυτά υπηρεσιών υγείας, καθώς και στην άμβλυνση των προβλημάτων στελέχωσης που αντιμετωπίζουν, προς όφελος των ασθενών.
 
Συγκεκριμένα, στον Προϋπολογισμό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ) για το 2019, ο οποίος εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπονται 33 νέες θέσεις ιατρικών λειτουργών διαφόρων ειδικοτήτων, 60 νέες θέσεις νοσηλευτικών λειτουργών γενικής νοσηλευτικής, 40 θέσεις γραφέων-διοικητικού προσωπικού, καθώς και 170 θέσεις φροντιστών υγείας.
 
Όλες οι νέες θέσεις προκηρύχθηκαν με δημοσίευσή τους, την περασμένη Παρασκευή, στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.
 
Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται ο REPORTER, τριπλασιάζεται το κονδύλι που αφορά τον εξοπλισμό των αυτόνομων νοσηλευτηρίων-μεγάλο μέρος του οποίου έχει ήδη παραγγελθεί-, ενώ διαθέσιμα είναι τα κονδύλια για τη δημιουργία Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ) στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για τη δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, καθώς και για επέκταση συγκεκριμένων Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.
 
Στόχος για τα πιο πάνω έργα είναι η προκήρυξή τους μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες, ώστε ν’ αρχίσει η υλοποίησή τους από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως εντός της άνοιξης, και συγκριμένα τον Μάρτιο ή Απρίλιο, ξεκινούν οι εργασίας για τη δημιουργία Μονάδας Πρώτων Βοηθειών, καθώς και Πνευμονολογικής Μονάδας, στο νοσοκομείο Κυπερούντας.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου υπέδειξε πως όλα τα πιο πάνω, ανάμεσα σε άλλα, αποτελούν απτά παραδείγματα της δέσμευσής της Κυβέρνησης για ενίσχυση και αναβάθμιση των αυτόνομων νοσηλευτηρίων, ως μέρος της στρατηγικής για το 2019.
 
Ο υπουργός Υγείας υπέδειξε παράλληλα πως πρόκειται για ενέργειες και αποφάσεις που λήφθηκαν μέσα από τα πορίσματα μελετών που έγιναν, και ενόψει της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας.
 
«Στοχεύουμε και ενεργούμε εμπράκτως, έτσι ώστε να θωρακίσουμε τα αυτόνομα νοσηλευτήρια, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό,  αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς, και καθιστώντας τα έτοιμα να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στο περιβάλλον του Γενικού Σχεδίου Υγείας», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Εγγράφονται οι ειδικοί ιατροί
Στο μεταξύ, σήμερα ανοίγει ο κατάλογος υποβολής αίτησης εγγραφής από ιατρούς που θα επιλέξουν να εγγραφούν ως ειδικοί ιατροί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ).
 
Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί θα πρέπει να προχωρήσουν σε αίτηση εγγραφής ως ειδικοί ιατροί ανεξάρτητα με τον αν θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως φυσικά πρόσωπα ή αν θα παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας υγείας εκ μέρους άλλων προσώπων.
 
Η αίτηση για εγγραφή θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της πύλης παροχέων του ΓΕΣΥ στην οποία οι ιατροί θα έχουν πρόσβαση από την ιστοσελίδα του ΟΑΥ (www.gesy.org.cy).
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται είτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΥ είτε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓΕΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@gesy.org.cy.
 

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε