ΔΗΣΥ: Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές-Οι πέντε κομματικοί

Χωρίς να χρειαστεί τελικά να πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές, κλείδωσε σήμερα το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων κατατέθηκαν πέντε υποψηφιότητες, όσες δηλαδή και οι διαθέσιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο, καθότι η έκτη θα καταληφθεί από τον αριστίνδην υποψήφιο που θα είναι-αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ο δημοσιογράφος Λουκάς Φουρλάς.
 
Υποψηφιότητες υπέβαλαν και θα καταλάβουν από μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ:
 
*Ο Λευτέρης Χριστοφόρου
*Ο Νίκος Τορναρίτης
*Η Ελένη Σταύρου
*Η Τζιώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου
*Ο Παναγιώτης Σεντώνας
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στα γραφεία του ΔΗΣΥ για να υποβάλει υποψηφιότητα προσήλθε και ο Επαρχιακός Γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ Πάφου Γιώργος Πίτρος, ο οποίος ωστόσο τελικά δεν υπέβαλε υποψηφιότητα.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων
Τον χορό των υποψηφιοτήτων άνοιξε το πρωί ο αναπληρωτής πρόεδρος και ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου προς τη μεγάλη μας φιλελεύθερη παράταξη και προς το συναγερμικό κόσμο για τη στήριξη και τη δυνατότητα που μου προσφέρει να συνεχίσω το ευρωπαϊκό μου έργο και όλων όσων μαζί πετύχαμε σε μια δύσκολη πενταετία, όπου υποχρεώθηκα μόνος ως ευρωβουλευτής να δώσω δύσκολες μάχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοφόρου.
 
Ακολούθησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης«Θα πω ότι είναι μια υπέροχη μέρα για τον ΔΗΣΥ και τη δημοκρατία. Από σήμερα αρχίζει ένα ωραίο ταξίδι για να καταλήξουμε σε αυτούς που θα επιλέξουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θεωρώ υψίστης σημασίας τις συγκεκριμένες εκλογές. Άρα λέω στους πολίτες να επιλέξουν τους καλύτερους και τους πιο έμπειρους που θα μας αντιπροσωπεύσουν στις. Βρυξέλλες. Καλώ τους πολίτες να αγκαλιάσουν το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ» είπε ο κ. Τορναρίτης.
 
Λίγο πριν τις 10, στον τρίτο όροφο του μεγάρου «Γλαύκος Κληρίδης» ανέβηκε η βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου που κατέθεσε και αυτή με τη σειρά της την υποψηφιότητά της.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανη που ως βουλευτής της μεγάλης παράταξης του τόπου μας διεκδικώ τη στήριξη των πολιτών στον αγώνα για τις ευρωπαϊκές εκλογές.
  
Δηλώνω έτοιμη να ενδυναμώσω τη φωνή της πατρίδας μας και να πολιτευτώ υπεύθυνα με την Ευρώπη, έχοντας ως εφόδια το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο τις εμπειρίες μου συνολικά και ειδικότερα ως μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Συναγερμού.
 
Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες θα δείξουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στον αγώνα του ΔΗΣΥ και σε αυτή την εκλογική διαδικασία ατενίζοντας το μέλλον του τόπου μας με αισιοδοξία».
 
Ακολούθως την υποψηφιότητα του κατέθεσε και ο Παναγιώτης Σεντώνας, πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. «Θέλω να πω ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι μια τιμητική πρόκληση. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα μεγάλα λόγια. Οι αλλαγές στη ζωή μας περνούν μέσα από την πολιτική διεργασία. Για αυτό θέλω να μπω στη μάχη της συμμετοχής.
 
Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη διαδικασία γιατί αυτά που γίνονται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας».
 
Υποψηφιότητα υπέβαλε αποτελώντας τη δεύτερη γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο, η Τζιώρτζια Παναγιώτου-Κωνσταντίνου, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
 
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με την κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη, τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Είμαι εδώ γιατί η πολιτική σήμερα χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται εκσυγχρονισμό, στις ιδέες και τις πρακτικές. Η κοινωνία των πολιτών έχει την δύναμη να αλλάξει να εκσυγχρονίσει την πολιτική εμβολιάζοντας την με νέα πρόσωπα.
 
Είναι άλλωστε μέρος του συναγερμικού μας υπόβαθρου όμως ακόμα περισσότερο πιστεύω ότι το παρόν και το μέλλον της Κύπρου μας διακυβεύεται εξίσου και στις Βρυξέλλες», κατέληξε η κ. Παναγιώτου Κωνσταντίνου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ο Διευθυντής Διοίκησης του ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης δήλωσε τα εξής:
 
«Έχει ολοκληρωθεί πριν από λίγο η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Ευρωεκλογές.
 
Υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο υπέβαλαν πέντε άτομα, ο Λευτέρης Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Τορναρίτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ελένη Σταύρου βουλευτής Λεμεσού, Παναγιώτης Σεντώνας Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Τζιώρτζια Παναγιώτου-Κωνσταντίνου, δικηγόρος και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.
 
Να σημειώσω πως στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης πέρασε και ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΝΕ Πάφου Γιώργος Πίτρος, ο οποίος δήλωσε πως τελικά δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα αφού διαπίστωσε πως η νέα γενιά εκπροσωπείται επάξια στο ψηφοδέλτιο και δεν επιθυμεί να οδηγήσει την διαδικασία σε ψηφοφορία.
 
Υπενθυμίζω πως η έκτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος θα συμπληρωθεί με πρόσωπο που ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος θα συνέλθει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου για να ενημερωθεί για τις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί, τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου, απόφαση που θα προωθηθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 2 Μαρτίου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΔΗΣΥ: Πήγε να υποβάλει υποψηφιότητα, αλλά έκανε πίσω ο Γιώργος Πίτρος
 
 

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ