ΔΗΣΥ: Πήγε να υποβάλει υποψηφιότητα, αλλά έκανε πίσω ο Γιώργος Πίτρος

Ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις πέντε από τις έξι διαθέσιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές.
 
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στην μία το μεσημέρι και υποψηφιότητες θα υποβάλουν ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης και η βουλευτής Λεμεσού Ελένη Σταύρου, οι οποίοι εξήγγειλαν ήδη τις υποψηφιότητες τους.
 
Αναμένεται να υποβάλουν επίσης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, καθώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας.
 
Ερωτηματικό της σημερινής διαδικασίας αποτελεί το κατά πόσο υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο υποβληθεί και από άλλα στελέχη του κόμματος πέραν των πέντε προαναφερθέντων(σ.σ. ο Λουκάς Φουρλάς θα συμμετέχει ως αριστίνδην), κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το τελικό ξεκαθάρισμα να πρέπει να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, στις 23 Φεβρουαρίου, από το Πολιτικό Γραφείο.
 
Το κείμενο ανανεώνεται 
 
*Στα γραφεία του ΔΗΣΥ για να υποβάλει υποψηφιότητα προσήλθε ο επαρχιακός γραμματέας της Οργάνωσης  Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ Πάφου, Γιώργος Πίτρος.
 
Ωστόσο, ο κ. Πίτρος τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον του, καθώς όπως είπε, διαπίστωσε πως υπάρχει εκπροσώπηση της νέας γενιάς στο ψηφοδέλτιο. 
 
Ο Γιώργος Πίτρος δήλωσε τα εξής:
 
«Ήρθα στα γραφεία του Δημοκρατικού συναγερμού για να υποβάλω την υποψηφιότητα μου και να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές.
 
Παρ’ όλα αυτά, με ευχαρίστηση διαπίστωσα πως η νέα γενιά αντιπροσωπεύεται επάξια μπορώ να πω, γι’ αυτό το λόγο δεν θα προχωρήσω σε υποβολή υποψηφιότητας ώστε να μην μπει το κόμμα σε νέες διαδικασίες. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και στο επανιδείν θα έλεγα».
Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου
*Υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ υπέβαλε πριν από λίγο και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου.
 
Με την υποψηφιότητα της κ. Παναγιώτου συμπληρώθηκε ο αριθμός υποψηφιοτήτων που αντιστοιχεί στις διαθέσιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο.
 
Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται στην μία και μένει πλέον να απαντηθεί κατά πόσο θα υποβληθεί και άλλη υποψηφιότητα, κάτι που θα σημαίνει ότι στον ΔΗΣΥ θα πρέπει να προχωρήσουν σε εσωκομματικές εκλογές σε επίπεδο Πολιτικού Γραφείου, ώστε να αποφασιστεί ποιος ή ποιοι από τους υποψήφιους θα μείνουν εκτός του ψηφοδελτίου.
 
Νωρίτερα τις υποψηφιότητες τους υπέβαλαν οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Νίκος Τορναρίτης, Ελένη Σταύρου και Παναγιώτης Σεντώνας.

 

Μετά την υποβολή της υποψηφιότητά της η Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου δήλωσε τα εξής:
 
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με την κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη, τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Είμαι εδώ γιατί η πολιτική σήμερα χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται εκσυγχρονισμό, στις ιδέες και τις πρακτικές
 
Η κοινωνία των πολιτών έχει την δύναμη να αλλάξει να εκσυγχρονίσει την πολιτική εμβολιάζοντας την με νέα πρόσωπα.
 
Είναι άλλωστε μέρος του συναγερμικού μας υπόβαθρου όμως ακόμα περισσότερο πιστεύω ότι το παρόν και το μέλλον της Κύπρου μας διακυβεύεται εξίσου και στις Βρυξέλλες».

  
Ο Παναγιώτης Σεντώνας 
*Υπέβαλε την υποψηφιότητά του και ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας. Προηγήθηκαν οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Νίκος Τορναρίτης και Ελένη Σταύρου.

Μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε τα εξής:
 
«Θέλω να πω ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι μια τιμητική πρόκληση. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα μεγάλα λόγια. Οι αλλαγές στη ζωή μας περνούν μέσα από την πολιτική διεργασία.
 
Για αυτό θέλω να μπω στη μάχη της συμμετοχής.
 
Πιστεύω βαθιά στην Ευρώπη και την Ε.Ε., πιστεύω στις αξίες της το κράτος δικαίου.
Οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας είναι μεγάλες και δαιδαλώδεις. Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις είναι η ενεργός συμμετοχή στην Ε.Ε. και ο δρόμος περνά μέσα από τις Ευρωεκλογές του Μάϊου.
 
Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη διαδικασία γιατί αυτά που γίνονται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας».

*Ανάρτηση με νόημα στο twitter από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
«Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το ψηφοδέλτιο μας.
 
Εύχομαι όσος θόρυβος προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα, τόση ενεργοποίηση να υπάρξει στους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τον Μάιο!
 
Και η ατμόσφαιρα φίλοι μου δεν είναι πλέον ηλεκτρισμένη!»


 
Η Ελένη Σταύρου 
*Την δική της υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ υπέβαλε η βουλευτής Λεμεσού του κόμματος, Ελένη Σταύρου. Προηγήθηκαν οι υποψηφιότητες των Λευτέρη Χριστοφόρου και Νίκου Τορναρίτη.

 

Μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς της η Ελένη Σταύρου δήλωσε τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανη που ως βουλευτής της μεγάλης παράταξης του τόπου μας διεκδικώ τη στήριξη των πολιτών στον αγώνα για τις ευρωπαϊκές εκλογές.
 
Η Κύπρος σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να εκπροσωπείται περισσότερο από ποτέ από άτομα με γνώσεις και μαχητικότητα που θα μπορούν να συμβάλουν ικανοποιητικά στις πολιτικές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας ιδίως τώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να βρει τον σταθερό βηματισμό της και να επανιδρύσει το ευρωπαϊκό  ιδεώδες
 
Η κρισιμότητα αυτών των εκλογών συμπίπτει χρονικά και ουσιαστικά και με την χρονική φάση του Εθνικού μας ζητήματος. Είμαστε ο γεωπολιτικός άρχων της Ανατολικής Μεσογείου και ο απαραίτητος σταθερός σύμμαχος της Ευρώπης.
 
Δηλώνω έτοιμη να ενδυναμώσω τη φωνή της πατρίδας μας και να πολιτευτών υπεύθυνα με την Ευρώπη, έχοντας ως εφόδια το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο τις εμπειρίες μου συνολικά και ειδικότερα ως μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Συναγερμού.
 
Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες θα δείξουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στον αγώνα του ΔΗΣΥ και σε αυτή την εκλογική διαδικασία ατενίζοντας το μέλλον του τόπου μας με αισιοδοξία».

Ο Νίκος Τορναρίτης 

*Στα γραφεία του ΔΗΣΥ για να υποβάλει την υποψηφιότητά του για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης, Νίκος Τορναρίτης. Προηγήθηκε η υποβολή υποψηφιότητας από τον Λευτέρη Χριστοφόρου.

 

 
Μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο Νίκος Τορναρίτης δήλωσε τα εξής:
 

«Θα πω ότι είναι μια υπέροχη μέρα για τον ΔΗΣΥ κ τη δημοκρατία. Από σήμερα αρχίζει ένα ωραίο ταξίδι για να καταλήξουμε σε αυτούς που θα επιλέξουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Θεωρώ υψίστης σημασίας τις συγκεκριμένες εκλογές. Άρα λέω στους πολίτες να επιλέξουν τους καλύτερους και τους πιο έμπειρους που θα μας αντιπροσωπεύσουν στις. Βρυξέλλες. Καλώ τους πολίτες να αγκαλιάσουν το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ».
 
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου 
*Ο πρώτος που προσήλθε για να υποβάλει την υποψηφιότητά του είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Λευτέρης Χριστοφόρου.

 

Μετά την υποβολή της υποψηφιότητά του, ο Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε τα εξής:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου προς τη μεγάλη μας φιλελεύθερη παράταξη και προς το συναγερμικό κόσμο για τη στήριξη και τη δυνατότητα που μου προσφέρει να συνεχίσω το ευρωπαϊκό μου έργο και όλων όσων μαζί πετύχαμε σε μια δύσκολη πενταετία, όπου υποχρεώθηκα μόνος ως ευρωβουλευτής να δώσω δύσκολες μάχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
 
Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να πράττω αυτό που έπραττα πάντα, να συνεχίσω να εργάζομαι για τα ευρωπαϊκά και συναγερμεικά ιδεώδη.
 
Στη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών σας θέλουμε όλους κοντά μας για τη νίκη, γιατί το αξίζει η παράταξή μας, η μοναδική αυθεντική γνήσια ευρωπαϊκή παράταξη του τόπου».
 

Δειτε Επισης

Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες