Με αυτούς τους έξι κάνει ντεμπούτο σε εκλογές η Δημοκρατική Παράταξη

Αντίστροφα μετράει η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗ.ΠΑ.) του Μάριου Καρογιάν για να προβεί σε ανακοινώσεις σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, και συγκεκριμένα, αναφορικά με του υποψήφιους του κόμματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.  
 
Σήμερα αναμένεται ανακοινωθούν και επίσημα, μετά από συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής, τα έξι πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του  κόμματος, το οποίο κάνει και το ντεπούτο του στις εκλογικές αναμετρήσεις. 
 
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΔΗ.ΠΑ. που αποτελείται από 308 μέλη, είχε εξουσιοδοτήσει κατά την πρώτη της συνεδρία, τον πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν να πραγματοποιήσει τις επαφές και τις διαβουλεύσεις με διάφορες προσωπικότητες, με στόχο τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
 
Οι έξι εκλεκτοί...
Πληροφορίες του REPORTER, αναφέρουν ότι πρόσωπο έκπληξη προερχόμενο από την ελληνική πολιτική σκηνή, θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης.
 
Πρόκειται, λένε οι ίδιες πληροφορίες, για τον Λευτέρη Δημητρίου, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και είχε βρεθεί ξανά στον προεκλογικό στίβο, με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.
 
Ο Βάκης Ιακώβου, λογιστής από τη Λεμεσό, είναι εξάλλου στις προσωπικότητες που αναμένεται να διεκδικήσουν έδρα στην Ευρωβουλή, μέσω του ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΠΑ.
 
Επίσης στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΠΑ. θα βρεθεί και ένας νεαρός δικηγόρος, ο Μιχάλης Ιωάννου.
 
Σ’ ό,τι αφορά ενδεχόμενη υποψηφιότητα της πρώην ευρωβουλευτού Αντιγόνης Παπαδοπούλου, η ίδια μιλώντας στον REPORTER, ούτε το διαψεύδει αλλά ούτε και το επιβεβαιώνει.
 
Είπε ότι το θέμα Ευρωεκλογές την προβληματίζει και πως μόλις πάρει τις τελικές της αποφάσεις θα προβεί σε ανακοινώσεις.
 
Τα δυο ονόματα που έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής, είναι αυτά των Γιάννου Λακκοτρύπη και Μαρίνου Κλεάνθους.
 
Οι οδηγίες της Διοικούσας Επιτροπής
Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΔΗ.ΠΑ. τόνιζε ότι «είναι κοινή η θέση μας ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από νέες προτάσεις, νέες θέσεις και νέες προσεγγίσεις για την Κύπρο και τον ρόλο της στην Ευρώπη».
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
«Η Παράταξη μας, ως βασικός και γνήσιος εκφραστής του Κεντρώου χώρου θέλει να αξιοποιήσει τις επερχόμενες ευρωεκλογές ως μια ευκαιρία για να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο και να παρουσιάσει την δική της πρόταση για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
 
Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες κουράστηκαν από λόγια και συνθήματα και θέλουν πρακτικές λύσεις.
 
Οι ευρωεκλογές δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την μέχρι σήμερα πολιτική τους προέλευση και ιδεολογία, να πάρουν τις αποφάσεις τους και να στείλουν τα μηνύματα τους για την νέα αρχή που χρειάζεται ο τόπος μας.
 
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής αντιλαμβανόμενοι το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τη συμμετοχή της Παράταξης στις ευρωεκλογές του 2019.
 
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της και άλλα στελέχη όπως προβούν στις απαραίτητες διεργασίες και διαβουλεύσεις με στόχο να καταθέσουν ενώπιον της ολοκληρωμένη πρόταση σύνθεσης του ψηφοδελτίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου». 

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση