Ν.Αναστασιάδης: Θα ξεπεραστούν οι ανησυχίες και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το ΓΕΣΥ

Φιλανθρωπικό δείπνο αγάπης, διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά το τελετουργικό μέρος του Δείπνου, τιμήθηκαν δύο εθελόντριες του Συνδέσμου, που στάθηκαν δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο για δεκαετίες και οι οποίες ήταν από τα πρώτα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού και δούλεψαν με ενθουσιασμό και αγάπη, η Έρση Ροδοσθένους και η Σάρα Δρουσιώτη. Παραλαμβάνοντας την τιμητική της διάκριση, η κ. Δρουσιώτη είπε: «Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος μας ευχαριστεί σήμερα για την προσφορά μας. Εμείς ευχαριστούμε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να γίνει πορεία ζωής η προσφορά για μας και σήμερα μπορούμε να στέκομαι μπροστά σας με μεγαλύτερη αγάπη, κατανόηση και δύναμη για να προσφέρουμε όπως και με όποιο τρόπο μπορούμε. Μας έχετε δώσει, χρυσάφι στην καρδιά μας».

Σε χαιρετισμό του στο δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στο ΓεΣΥ είπε ότι υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά πιστεύει ότι μέσα από τον διάλογο θα ξεπεραστούν οι ανησυχίες των γιατρών και σύντομα θα είναι σε θέση να υλοποιήσουν ένα σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κύπριου φορολογουμένου που από την 1η Μαρτίου θα φορολογείται, και την ίδια ώρα θα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες των επαγγελματιών υγείας

«Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σε αυτό το δείπνο, διότι ο εθελοντισμός και η προσφορά των φίλων του Συνδέσμου δεν είναι παρά μια συνδρομή και συμβολή σε όσα η Κυβέρνηση προσπαθεί να πράξει», είπε.
 
Όμως, πρόσθεσε, «αν δεν ήταν τα εθελοντικά κινήματα για να στηρίξουν και να συμπληρώσουν το έργο που επιτελεί η Κυβέρνηση έχω την εντύπωση ότι θα υστερούσαμε κατά πολύ». Συγχάρηκε τον Σύνδεσμο, τον Πρόεδρο του και όλα τα μέλη του ΔΣ, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους εθελοντές που «μέσα από τις δικές τους πρωτοβουλίες τα τελευταία 50 χρόνια συμπληρώνουν μια υποχρέωση του κράτους απέναντι στον Κύπριο ασθενή».
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι, δυστυχώς, μια νόσος που αντιμάχεται τον άνθρωπο, και έχει στιγμές που διερωτάσαι αν πέραν από τις γνωστές επιδημίες υπάρχει μια τάση επιδημική να ακούς κάθε μέρα και κάποιον των συνανθρώπων να αντιμετωπίζει το πρόβλημα του καρκίνου, όμως, είναι δεδομένο στην ιατρική ότι δεν είναι ανίκητος, στις πλείστες όσες περιπτώσεις ιδιαίτερα όταν υπάρχει πρόληψη, είναι και ιάσιμος.
 
«Και έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν αρκετοί μεταξύ μας ήρωες που έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν αυτή την αντίληψη ότι τάχα ο καρκίνος δεν μπορεί να καταπολεμηθεί. Η επιστήμη έχει κάνει άλματα. Όμως για να γίνουν τα άλματα υπήρξε και η συνεισφορά των ανθρώπων που θέλησαν, πέραν και πάνω από τη δική τους ευημερία, να δουν και πώς μπορεί να εξυπηρετήσουν τον συνάνθρωπο», ανέφερε.
 
Διαβεβαίωσε την ίδια ώρα ότι «ως κράτος προσπαθούμε με κάθε τρόπο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων να ανταποκριθούμε».
 
Για αυτό, πρόσθεσε, «και είναι με ευήκοον ους που άκουσα με προσοχή τα όσα ο φίλος Αδάμος Αδάμου έχει εισηγηθεί».
 
Γνωρίζετε, είπε, «την προθυμία που επέδειξα μόλις αναφέρθηκε η ανάγκη συμβολής και του κράτους, ευχαριστώ τους ιδιώτες που κάλυψαν τη συνεισφορά του κράτους, για αυτό και επιφυλάσσομαι κατά τα εγκαίνια να είμαι όχι εξ ιδίων αλλά εκ μέρους της πολιτείας και ως αναγνώριση της προσφοράς σας, γενναιόδωρος», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για θέματα που άπτονται της υγείας του λαού».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δούμε να υλοποιείται μια υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες, ένα χρέος το οποίο ομόφωνα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις έχει υιοθετηθεί, μιλάμε για το ΓΕΣΥ».
 
Υπάρχουν αντιδράσεις, είπε, «όμως, θέλω να πιστεύω πως μέσα από τον διάλογο θα ξεπεραστούν οι ανησυχίες των γιατρών και σύντομα θα είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κύπριου φορολογουμένου που από την 1η Μαρτίου θα φορολογείται, και την ίδια ώρα θα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες των επαγγελματιών υγείας».
 
Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Αδάμος Αδάμου, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι ο Σύνδεσμος αυτό που προσφέρει διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα, είναι αγάπη σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που λέγονται καρκινοπαθείς. «Γι΄ αυτό η αγάπη μας απόψε ξεχειλίζει γι΄ αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε.
 
Ο κ. Αδάμου είπε, επίσης, σκοπός τους είναι όλοι οι καρκινοπαθείς να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας, οι οποίες διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και την ποιότητα της ζωής τόσο των ιδίων των ασθενών όσο και των οικογενειών τους.
 
Ανέφερε, παράλληλα, ότι τα στατιστικά στοιχεία, δυστυχώς, δείχνουν ότι οι ανάγκες των καρκινοπαθών αυξάνονται συνεχώς «και μας αναγκάζουν να αναθεωρούμε και να επανακαθορίζουμε τους στόχους μας».
 
«Γι΄ αυτό και η ανάγκη για αύξηση των κλινών του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Αροδαφνούσα ήταν επιτακτική. Θέσαμε σαν στόχο την επέκταση της Αροδαφνούσας με επιπρόσθετες κλίνες. Στόχος που σύντομα γίνεται πραγματικότητα χάριν στην γενναιοδωρία και τα ευγενικά συναισθήματα των δωρητών μας που αγκάλιασαν τον Σύνδεσμο και αντιλήφθηκαν τη σημασία του έργου αυτού για τους συνανθρώπους μας. Έθεσαν τη ριζική ανακαίνιση και επέκταση της Αροδαφνούσας ως προτεραιότητα τους. Δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ξέρουμε ότι η λειτουργία της νέας, μεγαλύτερης Αροδαφνούσας είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά το μεγάλο στοίχημα θα είναι η συντήρηση και η κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας για τον διπλασιασμό σχεδόν της χορηγίας προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για αυτό τον χρόνο.
 
Εξέφρασε την ελπίδα «ότι πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και το Γενικό Σχέδιο Υγείας που θα προσφέρει σε όλος τους πολίτες της Κύπρου ισότιμα, υπηρεσίες υγείας και θα επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα στην δημόσια υγεία».
 
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «όταν ήταν να επεκτείνουμε την Αροδαφνούσα, ήρθα στο γραφείο σας και σας είπα: Πρόεδρε θέλω περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια να επεκτείνω την Αροδαφνούσα. Η απάντηση του Προέδρου που διακρίνεται για το χιούμορ του, μου λέει κοίταξε τι θα βρεις εσύ από τους δωρητές σου και τα υπόλοιπα θα σου τα δώσω». «Δεν χρειάστηκε κύριε Πρόεδρε. Και τα 2 εκατομμύρια έγιναν 5 εκατομμύρια», συμπλήρωσε.
   
Ο κ. Αδάμου ζήτησε την βοήθεια του κράτους στα λειτουργικά έξοδα της Αροδαφνούσας και είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου όταν ο Πρόεδρος θα έρθει να εγκαινιάσει τη νέα Αροδαφνούσα να είναι έτοιμος να τους κάνει «μια γενναιόδωρη πρόταση».
 
Εκπρόσωποι του μεγάλου χορηγού του Συνδέσμου, της Lidl, αφού ανέφεραν ότι η στήριξη στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο δεν αποτελεί μόνο στρατηγικό πυλώνα της εταιρικής τους υπευθυνότητας, αλλά και επιχειρηματικό καθήκον να είναι δίπλα στον Σύνδεσμο που επιτελεί αυτό το μοναδικό έργο για την κοινωνία, παρέδωσαν επιταγή προς τον Σύνδεσμο, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη