Οι ΥΠΑΜ Κύπρου και Αρμενίας υπέγραψαν πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας

Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει κοινές δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις, υπέγραψαν χθες οι Υπουργοί Άμυνας της Κύπρου και της Αρμενίας, Σάββας Αγγελίδης και Davit Tonoyan.
 
Το Πρόγραμμα υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Αγγελίδη στην Αρμενία, που ολοκληρώθηκε χθες με συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας Nikol Pashinyan, τον Υπουργό Εξωτερικών Zohrab Mnatsakanyan και τον κ. Tonoyan.
 
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του στο Υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα δύο Υπουργεία, κατά τις οποίες συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.
 
Οι δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν την ισχυρή βούλησή τους για συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως έρευνα και τεχνολογία στον τομέα άμυνας και ασφάλειας.
 
Με το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν το Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει κοινές δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις.
 
Σε δηλώσεις, ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στις κοινές αξίες και αρχές που διέπουν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνοκυπριακή πλευρά για επίλυση του Κυπριακού, ευχαριστώντας τον ομόλογό του για τη διαχρονικά αμέριστη στήριξη που παρέχει η Αρμενία.
 
Ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, καθώς και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επιπλέον, ενημέρωσε για τις τριμερείς συνεργασίες της Κύπρου και της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε το θέμα της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί στο εγγύς μέλλον σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.
 
Εξάλλου, ο κ. Αγγελίδης επισκέφθηκε το κέντρο αποκατάστασης τραυματιών πολέμου, όπου έτυχε ενημέρωσης για τις δυνατότητές του και τον τρόπο λειτουργίας του, ο οποίος είναι απόρροια στενής συνεργασίας των κρατικών υπηρεσιών υγείας, του Υπουργείου Άμυνας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Στη συνέχεια μετέβη σε κέντρο ανάπτυξης αμυντικής τεχνολογίας, όπου επίσης του έγινε εκτενής ενημέρωση για τις δυνατότητές του και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας.
 
Επίσης, επισκέφθηκε το μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και το Στρατιωτικό Νεκροταφείο «ERABLUR Pantheon», στα οποία κατέθεσε στεφάνι.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη