Γεμίζει το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές, ξεκαθαρίζει την Παρασκευή

Την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει οριστικά η σύνθεση του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενόψει των Ευρωεκλογών, με τρεις θέσεις να θεωρούνται ήδη καπαρωμένες.
 
Νίκος Τορναρίτης, Λευτέρης Χριστοφόρου και Ελένη Σταύρου αναμένεται την Παρασκευή να περάσουν από την Πινδάρου, ούτως ώστε να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους. Μέχρι τότε ωστόσο συνεχίζονται οι διεργασίες εντός του κόμματος για την πλήρωση και των άλλων τριών θέσεων.
 
Χθες ο Αβέρωφ Νεοφύτου πάντως σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμα μια επιλογή από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος πέραν της δικής του επιλογής για τον αριστείνδην. Πάντως όσον αφορά τη δική του προσωπική επιλογή για τον αριστείνδην, φαίνεται να κλειδώνει η συνεργασία με τον δημοσιογράφο Λουκά Φουρλά.
 
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος πάντως εμφανίστηκε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή και μεταξύ άλλων είπε πως πλέον το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος εναπόκειται στον Δημοκρατικό Συναγερμό και όχι στον ίδιο, πράγμα που δείχνει πως μάλλον ήδη έδωσε την απάντηση του η οποία είναι θετική.
 
Από εκεί και πέρα για τις δύο άλλες θέσεις είναι όλα ανοικτά. Μεταξύ άλλων τα ονόματα που παίζουν δυνατά τις τελευταίες ημέρες είναι αυτά του Προέδρου του Συμβουλίου Νεολαίας Παναγιώτη Σεντόνα καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Πάφου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.
 
Πάντως στον ΔΗΣΥ μελετούν και ένα δεύτερο σενάριο για συμπερίληψη δύο γυναικών στο ψηφοδέλτιό του.
 
Υπενθυμίζεται πως με βάση τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από την Πινδάρου οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται αυτοπροσώπως στον Διευθυντή Διοίκησης του κόμματος  Γιώργο Λυσανδρίδη, την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ των ωρών 09:30π.μ. και 12:30μ.μ.
 
Πριν  από τις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη, ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου θα πρέπει να ανακοινώσει τα χαρακτηριστικά του κατ’ επιλογήν υποψηφίου (φύλο και αν είναι κάτω των 35) ώστε να ληφθούν υπόψη στις ποσοστώσεις που προβλέπονται στο καταστατικό.
 
Με τη λήξη της υποβολής των υποψηφιοτήτων, ο κατάλογος των ενδιαφερομένων θα αποσταλεί στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.
 
Ακολούθως, το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει στην Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου για την επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι πέραν των διαθέσιμων θέσεων, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
 
Στη συνέχεια θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο το Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 για να επικυρώσει την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού