Διάλεξε την ολική ρήξη οδηγώντας τη σύγκρουση για το ΓΕΣΥ στ’ άκρα ο ΠΙΣ

Το δρόμο της ολικής ρήξης με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) επέλεξε οριστικά-όπως όλα δείχνουν- ν’ ακολουθήσει η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ), επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις πως από την πρώτη στιγμή στόχος της ήταν να αντιστρατευτεί και να πολεμήσει το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), επιχειρώντας να εμποδίσει με κάθε τρόπο την μαζική συμμετοχή των γιατρών στο Σχέδιο.
 
Η ηγεσία του ΠΙΣ τορπίλισε με το πλέον εκκωφαντικό τρόπο και την ύστατη προσπάθεια που καταβλήθηκε από μετριοπαθή στελέχη του Συλλόγου για εξεύρεση κοινών συνισταμένων με Υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ, μέσω του μνημονίου συναντίληψης που επέδωσε στον αρμόδιο υπουργό άτομο, το οποίο ενεργούσε εκ μέρους μερίδας γιατρών που εκπροσωπούνται στον ΠΙΣ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατακραυγή για Καραϊσκάκη και ΠΙΣ-Καταδικάζουν τη συμπεριφορά τους
 
Μάλιστα, η χθεσινή μέρα επεφύλαξε μια άνευ προηγουμένου από αέρος επίθεση του αντιπροέδρου του ΠΙΣ Μάριου Καραϊσκάκη κατά του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, στον οποίο προσήψε την απαράδεκτη κατηγορία πως κατασκεύασε ο ίδιος το μνημόνιο συναντίληψης και το παρουσίασε στον ΟΑΥ. Χαρακτήρισε, συγκεκριμένα, fake news την ύπαρξη και πραγματική πατρότητα του μνημονίου, αφήνοντας να νοηθεί πως ο υπουργός Υγείας ψεύδεται.

Άμεση υπήρξε η απάντηση του Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος  διαμήνυσε πως  ύβρεις από αέρος ότι είναι ψεύτης και ότι το έγγραφο -που ονομάστηκε «μνημόνιο συναντίληψης»- ήταν δικό του κατασκεύασμα ως ένα ακόμα δήθεν επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν θα μείνουν αναπάντητες, εφόσον προτίθεται να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι θα ζητήσει συμβουλή από τον νομικό του σύμβουλο, που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, και αναλόγως θα προχωρήσει.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπιασε πάτο η ηγεσία του ΠΙΣ-Ισχυρισμοί λίβελλοι κατά του υπουργού Υγείας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον Γενικό Εισαγγελέα για το «ψεύτης» του Καραϊσκάκη ο υπουργός Υγείας 
 
Την ίδια ώρα, η οκτώ σημείων ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ σε σχέση με την εν λόγω προσπάθεια, ήρθε να προστεθεί ως η ταφόπλακα στις όποιες προσπάθειες γεφύρωσης των διαφορών, ή καλύτερα, ξεπεράσματος των προσκομμάτων που από την πρώτη στιγμή θέτει η ηγεσία του ιατρικού Συλλόγου όσον αφορά το ΓΕΣΥ.  
 
Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ τονίζει πως οι θέσεις του για το ΓΕΣΥ συνοψίζονται στην απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης και στις επιμέρους κοινές θέσεις των Επιστημονικών Εταιρειών, όπως αποτυπώθηκαν στον διάλογο με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ.
 
«Η ανεπίσημη προσπάθεια να αποτυπωθούν οι θέσεις και αναφορές στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαφόρων συναντήσεων συμπεριλαμβανομένης και αυτής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε ουδεμία περίπτωση αποτελεί επίσημο έγγραφο με χαρακτήρα μνημονίου συναντίληψης ή / και συμφωνίας μεταξύ ΠΙΣ, ΟΑΥ και Υπουργείου Υγείας, όπως επικοινωνιακά προβλήθηκε, και ως εκ τούτου απορρίπτεται», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξανεμίζει και την τελευταία ελπίδα για γεφύρωση των διαφορών για το ΓΕΣΥ ο ΠΙΣ
 
Σε όλα αυτά, η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου(ΕΝΙΚ), τεντώνει το σχοινί ακόμα περισσότερο, προχωρώντας στη δημιουργία πλατφόρμας εγγραφής των γιατρών που δεν έχουν πρόθεση να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.
 
Η δημιουργία της πλατφόρμας, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου Δικτύου Ιδιωτικής Ιατρικής με τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών όλων των ειδικοτήτων, των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, κλινικών εργαστηρίων, ακτινολογικών και άλλων διαγνωστικών κέντρων, τα οποία θα επιλέξουν να παραμείνουν εκτός ΓΕΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τραβάνε οι ιδιώτες γιατροί… Έστησαν δικό τους πολυασφαλιστικό «ΓΕΣΥ»

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»