«Συμμαχία-Οικολόγοι» το όνομα του ψηφοδελτίου των δύο κόμματων για Ευρωεκλογές

Στο όνομα με το οποίο θα κατέλθει ο συνδυασμός της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, κατέληξαν οι δύο πολιτικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER. Τα δύο κόμματα θα συμπτύξουν, ουσιαστικά, τις ονομασίες τους και ο συνδυασμός θα κατέλθει ως «Συμμαχία-Οικολόγοι».
 
Το ψηφοδέλτιο παραμένει ημιτελές, καθώς έχουν κλειδώσει, μέχρι στιγμής, τέσσερεις από τους έξι υποψήφιους. Πρόκειται για τους Αντρέα Θεμιστοκλέους και Δώρο Χριστοδουλίδη, που προέρχονται από τις τάξεις της Συμμαχίας και τους Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και Έφη Ξάνθου από την πλευρά των Οικολόγων.
 
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, την ευθύνη για εξεύρεση υποψηφίων για τις άλλες δύο θέσεις ανέλαβαν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων και δη οι αρχηγοί Γιώργος Λιλλήκας και Γιώργος Περδίκης. Οι δύο εναπομείνασες θέσεις θα πληρωθούν από γυναίκες, καθώς υπάρχει συμφωνία για 50-50 εκπροσώπηση των δύο φύλων. Δεν έχουν καταλήξει, ωστόσο, εάν θα αξιοποιήσουν άτομα από τις κομματικές δομές ή θα κάνουν άνοιγμα σε προσωπικότητες από την ευρύτερη κοινωνία.
 
Οι διαδικασίες καταρτισμού του ψηφοδελτίου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, καθώς η κοινή εκδήλωση για εξαγγελία των υποψηφίων έχει κλείσει για τις 6 Μαρτίου στη Λευκωσία, σύμφωνα με πληροφορίες.
 
Παράλληλα με τη διαδικασία εξεύρεσης υποψηφίων, εκπρόσωποι των δύο πλευρών συναντήθηκαν την Παρασκευή και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συστάθηκαν η οργανωτική και η επικοινωνιακή επιτροπή που θα «τρέξουν» τον προεκλογικό.
 
Σε αυτές συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Άδωνις Γιάγκου, Παναγιώτης Σαββίδης, Ρένα Γιαβάση, Ανδρέας Αποστόλου, Έφη Ξάνθου, Γιάννος Ευσταθίου, Αλεξία Σακαδάκη και Αφροδίτη Χριστινάκη. Οι επιτροπές αυτές θα είναι που θα «τραβήξουν κουπί» μέχρι στις Ευρωεκλογές και δουλεύουν παράλληλα με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων, ώστε στις 6 Μαρτίου να μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το... ΔΗΚΟ τους who is who

Δειτε Επισης

Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο