Κωμικοτραγικές διαστάσεις για εφεδρεία-Μάδημα της μαργαρίτας για τον λουφαδόρο

Κωμικοτραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα που προέκυψε έπειτα από τη δημοσιοποίηση της ειδικής έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για την Εθνική Φρουρά, και ειδικότερα της πτυχής που αφορούσε την μη παρουσίαση επώνυμων προσώπων της πολιτικής, και όχι μόνο, ζωής της χώρας στη εφεδρεία.
 
Υπενθυμίζεται πως στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή γινόταν αναφορά, μεταξύ άλλων, σε εκπρόσωπο Τύπου κόμματος ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ποτέ έφεδρος, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου, με ανάρτησή του στο facebook, να βγαίνει στην…αναφορά και να δηλώνει δημοσίως πως αυτός είναι που δεν παρουσιάζεται ως έφεδρος.
 
Την ίδια ώρα, με δικές τους αναρτήσεις, οι εκπρόσωποι Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου και του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, με δικές τους αναρτήσεις στο facebook, ξεκαθάρισαν πως το συγκεκριμένο εύρημα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη δεν αφορά τους ίδιους.
 
Νέα δεδομένα γύρω από την υπόθεση ήρθε να δημιουργήσει χθεσινή ανάρτηση του Γενικού Ελεγκτή στο twitter, όπου ξεκαθάριζε πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου δεν βρισκόταν καν στα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Κάτι δηλαδή, που καταδεικνύει πως πέραν του κ. Δημήτριου, ο οποίος ανέλαβε αυτοβούλως την ευθύνη, υπάρχει και άλλος εκπρόσωπος Τύπου κόμματος, αυτός δηλαδή που εννοούσε στην έκθεσή του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία πως ο πολιτικός για τον οποίον γίνεται αναφορά στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, είναι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και νυν γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης.
 
Το γεγονός αυτό ώθησε τον κ. Αντωνιάδη να προβεί σε σειρά δημόσιων παρεμβάσεων διάψευσης της εν λόγω φημολογίας, με αποκορύφωμα τη σημερινή παρουσία του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «Σίγμα», όπου παρουσιάστηκε με τον στρατιωτικό σάκο εκστρατείας και όλο τον εξοπλισμό που παραχωρείται στην εφεδρεία-εθνοφυλακή.
 
Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο twitter, ο Άθως Αντωνιάδης τονίζει πως υπηρετεί και παρουσιάζεται στην εθνοφυλακή.

Εξάλλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπο ςΠρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς για το θέμα της εφεδρείας και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι χρειάζεται προσοχή στη δημοσίευση στοιχείων που ενδεχομένως να βλάπτουν την ασφάλεια της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι «αδυναμίες που υπήρχαν για δεκαετίες στο σύστημα είναι γνωστές και αντιμετωπίζονταν ήδη από το Υπουργείο Άμυνας και ήδη υπάρχουν βελτιώσεις». 
Σημείωσε ότι αδυναμίες υπήρχαν και στο σύστημα κατάταξης κληρωτών οι οποίες αντιμετωπίστηκαν.

«Πρέπει όλοι να δείξουν προσοχή σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη αν δουν το φως της δημοσιότητας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων