Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θέλει να ακούσει λεπτομέρειες για την αποκεντρωμένη ο Ακιντζί

  10/02/2019 09:39
Θέλει να ακούσει λεπτομέρειες για την αποκεντρωμένη ο Ακιντζί

Θέλει να ακούσει λεπτομέρειες για την αποκεντρωμένη ο Ακιντζί

  10/02/2019 09:39
Να ακούσει λεπτομέρειες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αναφορικά με την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, αναμένει ο Μουσταφά Ακιντζί, στην συνάντηση που προγραμματίστηκε τελικά για τις 26 Φεβρουαρίου.
 
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Μουσταφά Ακιντζί ισχυρίστηκε πως δεν άκουσε λεπτομέρειες στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένει να τις ακούσει στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν. Μάλιστα είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την αποκέντρωση, για το πόσες και ποιες εξουσίες θα δοθούν στις πολιτείες και αυτό, πρόσθεσε, είναι το νόημα της συνάντησης.
 
Πάντως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υιοθετήσει την πρόταση του Προέδρου για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, αν αυτή, είναι γνήσια .
 
Ερωτηθείς πώς τοποθετείται στην αναφορά του Αντόνιο Γκουτέρες ότι οι εγγυήσεις του 1960 δεν είναι βιώσιμες και θα τελειώσουν, ο Μουσταφά Ακκιντζί προέταξε το θέμα της πολιτικής ισότητας.
 
Δεν το δέχομαι, ανέφερε, από τη στιγμή που ο ηγέτης των Ελληνοκυπρίων δεν είναι έτοιμος καν να δεχθεί την πολιτική ισότητα.
 
Είπε πως όσο υφίσταται η εντύπωση ότι θα υπάρξει εξουσία της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας, τότε η μειοψηφία θα αναζητεί κάθε προστασία και θα την αναζητεί μόνο σε μιά κατεύθυνση. 
 
Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας για κατάθεση, γραπτώς, των θέσεων της Τουρκοκυπριακής πλευράς επί του πλαισίου Γκουτέρες, ο κύριος Ακκιντζί δήλωσε πως δεν είναι σε φάση να καταθέσουν ο ένας στον άλλο γραπτώς θέσεις. Οι γραπτές προτάσεις, πρόσθεσε, δόθηκαν και αυτή η εποχή ανήκει στο παρελθόν.
 
Τώρα, είπε, είμαστε στην εποχή που πρέπει να διερευνήσουμε αν υπάρχει κοινό έδαφος και όχι σε επίσημη διαπραγμάτευση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας