Βγήκε στην… αναφορά ο Δημήτρης Δημητρίου-«Εγώ είμαι, που δεν παρουσιάζομαι στην εφεδρεία»

Μετά την δημοσιοποίηση της ειδικής έκθεσης από την Ελεγκτική Υπηρεσία, στην οποία γινόταν αναφορά σε μη παρουσίαση εκπροσώπου Τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος στην εφεδρεία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, σε μια κίνηση αυτοκριτικής και επίδειξης υψηλού βαθμού πολιτικής ευθιξίας βγήκε… στην αναφορά και δημόσια αποκάλυψε πως το πρόσωπο για το οποίο κάνει λόγο η έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας είναι ο ίδιος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η VIP λίστα των φυγόστρατων εφέδρων-Από πολιτικοί μέχρι ποδοσφαιριστές
 
Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση του εκπροσώπου Tύπου του ΔΗΣΥ
 

Έχει διαρρεύσει ένας κατάλογος συμπολιτών μας με ιδιότητες ή και επαγγέλματα που δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους στην εφεδρεία της Εθνικής Φρουράς. Ο κατάλογος αυτός αναφέρεται, χωρίς να κατονομάζει, σε βουλευτή ή και σε εκπρόσωπο τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος.
 
Θέλω να σας ενημερώσω ότι η διαρροή αφορά εμένα.
 
Υπηρέτησα στην Εθνική Φρουρά για 26 μήνες, από τον Ιούλιο του 1999 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2001. Υπηρέτησα με το βαθμό του απλού στρατιώτη στο πεζικό με την ειδικότητα του οδηγού.
 
Δεν κλήθηκα ποτέ στην εφεδρεία. Άγνοια νόμου φυσικά δεν συγχωρείται και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία. Έκανα λάθος και είμαι στη διάθεση της πολιτείας.
 
Πιστεύω ότι οι πολιτικοί οφείλουμε να αναλαμβάνουμε δημόσια την ευθύνη. Αν εμείς δεν κινούμαστε με ειλικρίνεια και διαφάνεια δεν δικαιούμαστε να τις επικαλούμαστε για να φτιάξουμε τα πράγματα.
 
Σας ευχαριστώ.

Η κίνηση του Δημήτρη Δημητρίου να παραδεχθεί δημόσια ότι η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή αφορούσε τον ίδιο, εξασφάλισε τα εύσημα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε τα εξής:

 

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου με ανάρτηση του στο facebook δήλωσε δημόσια πως η περίπτωση του εκπροσώπου Τύπου Κοινοβουλευτικού Κόμματος δεν αφορά τον ίδιο ενώ υπέδειξε πως ο ίδιος παρά το γεγονός πως «θα μπορούσα νόμιμα να διαγραφώ από την εφεδρεία λόγο σοβαρών ιατρικών λόγων που προέκυψαν μετά την απόλυση μου από την Εθνική Φρουρά, υπηρετώ χωρίς καμία απουσία τις υποχρεώσεις μου προς την Πατρίδα από την ημέρα που κλήθηκα να υπηρετήσω σαν Έφεδρος».
 
«Η παρουσία μας σαν Έφεδροι στην Εθνική Φρουρά αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση μας προς την ημικατεχόμενη μας Πατρίδα. Αυτή η υποχρέωση πρέπει να είναι δίκαιη και ισότιμη για όλους» κατέληξε ο κ. Αποστόλου.

 

Δειτε Επισης

Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη