Ν. Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους αγρότες

Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους αγρότες, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι με τη συνεργασία Κυβέρνησης, Βουλής και αγροτικών οργανώσεων, σταδιακά θα επιλυθούν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.
 
Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, στην Ορόκλινη, κατά την οποίαν του απονεμήθηκε το Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που αποδέχθηκα την πρόσκληση και μου εδόθη η ευκαιρία με την εδώ παρουσία μου να συναντήσω παλιούς αγαπημένους φίλους που για δεκαετίες ήμασταν στα ίδια μετερίζια για αγώνες ώστε να επικρατήσουν καλύτερες συνθήκες στον τόπο».
 
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση για την απονομή στον ίδιο του Βραβείου «Γλαύκος Κληρίδης», και εξήρε ταυτόχρονα τον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου για την απόφαση του να καθιερώσει το Βραβείο Νίκου Βύζακου, ιδρυτή του Παναγροτικού, «ο οποίος άφησε το στίγμα ενός αγωνιστή αγρότη».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαίνεσε παράλληλα όλες τις αγροτικές οργανώσεις για την άριστη μεταξύ τους συνεργασία. «Υπάρχει πριν και πάνω από όλα μια υπεύθυνη συνεργασία και προβολή των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Και δεν μπορώ να το παραγνωρίσω. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έτσι κερδίζονται τα δικαιώματα των αγροτών, των εργαζομένων, των διαφόρων ομάδων που προσφέρουν στην πρόοδο της πατρίδας μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο τόσο των προηγούμενων Υπουργών Γεωργίας, και ιδιαίτερα του νυν Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, ο οποίος «με πολύ ζήλο προωθεί με κάθε τρόπο τα προβλήματα των αγροτών, και είναι έτσι που αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά σωρεία προβλημάτων που για πρώτη φορά επιλύονται».
 
Πρόσθεσε ότι «η ουσία είναι να δημιουργούνται προοπτικές, να υπάρχει ανάπτυξη και να υπάρχει η διάχυση του πλούτου της ανάπτυξης σε όλα γενικότερα τα στρώματα του πληθυσμού.
 
Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που προωθούνται εξάλλου και οι διάφορες μεταρρυθμίσεις. Και πρώτα και πάνω από όλα οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, είτε αυτές άπτονται της γεωργικής ασφάλισης που επιτέλους είναι μια επανάσταση, κατά την άποψη μου, έτσι ώστε να καλύπτεται πλήρως όλη η γεωργική παραγωγή, είτε είναι η μεταρρύθμιση όσον αφορά το μητρώο αγροτών, το πετρέλαιο κίνησης κ.ο.κ. Είναι σωρεία θεμάτων που προωθήθηκαν ή προωθούνται και που δείχνουν την έγνοια μας».
 
Απευθυνόμενος στα μέλη του Παναγροτικού, ο Πρόεδρος είπε, ωστόσο, ότι «υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Υπουργός Γεωργίας και ευήκοον ους τείνει. αλλά και με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Αλλά και εγώ ο ίδιος θα είμαι πάντα δίπλα σας για να σας ακούσω και να δούμε με τον Υπουργό πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα σας».
 
Επεσήμανε ακόμα ότι «θέλω να ελπίζω ότι τα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με τα ταμεία της ΕΕ ή και με τον προϋπολογισμό 2014-2020 που ανέρχεται στα 243 εκ. ευρώ, θα ενθαρρυνθούν νέοι αγρότες. Ήδη έχουμε 100 νέους αγρότες, έχουμε 1035 βιοκαλλιέργειες, έχουμε μια νέα προσπάθεια να ενταχθούν περισσότεροι και έχουμε σήμερα μια σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ.
 
Αρχίζει η γεωργία να επανέρχεται στο προσκήνιο και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια χώρα η οποία πέραν του τουρισμού, πέραν των υπηρεσιών και της ναυτιλίας, έχει ανάγκη τη γεωργία, διότι ο τουρισμός - ένας πληθυσμός τεσσάρων εκατομμυρίων που προστίθεται στο γηγενή πληθυσμό - έχει ανάγκη από γεωργικά προϊόντα», της Κύπρου τα οποία είναι υψηλής ποιότητας.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι μέσα από τις κοινές δράσεις Κυβέρνησης, Βουλής, αγροτικών οργανώσεων - και χαίρομαι πραγματικά γιατί είναι έντονη η παρουσία των αγροτικών μας οργανώσεων και μέσα στην ΕΕ, όπου μεταφέρουν τα  αιτήματα μας - σταδιακά θα επιλύσουμε όλα τα προβλήματα και θα σταθούμε δίπλα στον αγροτικό κόσμο για να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών του».

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον