Ε. Θεοχάρους: Αδίκως αποβλήθηκε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής

Τη διαφωνία της με την αποβολή του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριου Συναδινού , από τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, εκφράζει η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. 
 
Με ανακοίνωσή της, η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους τονίζει ότι, για λόγους δημοκρατικής αρχής και ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, αισθάνεται την υποχρέωση να επισημάνει τα ακόλουθα σχετικά με την αποβολή του Ελλαδίτη ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την περασμένη Τετάρτη 9 Μαρτίου, 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Μάρτιν Σιουλτς, απέβαλε  άδικα και αναίτια, εκτελώντας κατά την άποψή μου καταχρηστικά τις εξουσίες που του παρέχει το αξίωμά του, τον  Ευρωβουλευτή  Ελευθέριο Συναδινό (MηEγγεγραμμένοι), διότι ανέγνωσε αποσπάσματα δύο Τούρκων συγγραφέων, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για τους συγγραφείς Μουσταφά Ναϊμά και Μαχμούτ Κεριμεντίν. (Quotations from the Ottoman scholar Mustafa Naima, as well as the historian Mahmoud Kerimentin).

Οι δύο συγγραφείς  περιγράφουν τους συμπατριώτες τους ως επιθετικά σκυλιά όταν αισθάνονται ασφαλείς, που βάζουν την ουρά στα σκέλια, όταν κάποιος αντισταθεί.

Ασχέτως, εάν είναι επιτυχής ή όχι ο χαρακτηρισμός των δύο Τούρκων  συγγραφέων και ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος μαζί τους, ο κάθε Ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα της έκφρασης και ουδείς δύναται να του το στερεί αυθαίρετα και καθ υπερβολήν, ιδιαιτέρως αν ο ίδιος πολλάκις παρεκτρέπεται. Ο καταχρηστικός χαρακτήρας της άσκησης των εξουσιών του κ. Σουλτς ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι εμφανής από το γεγονός ότι σε άλλες περιπτώσεις  επιδεικνύει, για  λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, υπέρμετρη ανοχή".
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ