Οι καταγγελίες Ν. Κληρίδη στο οπτικό πεδίο της Κυβέρνησης

Δεν παίρνει θέση αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις η Κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγγελίες για κατ΄ ισχυρισμό διαπλοκή στο δικαστικό σώμα σε πολύκροτες υποθέσεις, στις οποίες προέβη ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης, αδερφός του Γενικού Εισαγγελέα.
 
Ο Νίκος Κληρίδης σε επιστολή του, προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο που τον κάλεσε να τεκμηριώσει όσα ανέφερε σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρεται σε συγγενικά πρόσωπα δικαστών που εργάζονται σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.
 
Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες περί διαπλοκής στο δικαστικό Σώμα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει τοποθέτηση από την Κυβέρνηση διότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει τουλάχιστον ακόμα την Κυβέρνηση.
 
«Παρακολουθούμε», συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «με ενδιαφέρον και ανησυχία τα όσα διαμείβονται. Η δικαιοσύνη οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι υπεράνω τέτοιων αντιδικιών και να επιτελεί τον ανεξάρτητο πολιτειακό ρόλο της. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση, ενδεχομένως να πρέπει να γίνει κάποια συζήτηση, έχουμε να κάνουμε με ισχυρισμούς που πρώτα από όλα θα πρέπει να απασχολήσουν τον ίδιο τον νομικό κόσμο που έχει και τις δικές του ανεξάρτητες δομές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα ασχοληθούν με το όλο ζήτημα».
 
Την ίδια ώρα ο Γενικός Εισαγγελέας σε δηλώσεις του, επίσης αναφέρει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και σημειώνει πως όταν κρίνει ότι είναι αναγκαίο θα παρέμβει, χωρίς μέχρι στιγμής να προβαίνει σε οποιοδήποτε σχόλιο, επί των καταγγελιών του αδερφού του.
 

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα