Εκτός ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ ο Αλέκος Τρυφωνίδης λόγω Θεοχάρους

Εκτός ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές θα βρίσκεται τελικά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης.
 
Ο κ. Τρυφωνίδης, το όνομα του οποίου φιγούραρε ψηλά στη λίστα των εν δυνάμει υποψηφίων του ΔΗΚΟ για τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μάιου, έχει καταλήξει στην απόφαση να μην συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ως αποτέλεσμα της διαφωνίας του με την απόφαση για συμπερίληψη σε αυτό, της ευρωβουλευτού και προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένης Θεοχάρους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφράγισε τη συμμετοχή της Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ η Αλληλεγγύη
 
Η διαφωνία του εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΚΟ για τη συμπερίληψη της κ. Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, αφορά-όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας στον REPORTER-, λόγους καθαρά πολιτικούς λόγους.
 
«Θέση του ΔΗΚΟ σε σχέση με το Κυπριακό, είναι η αποδοχή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας ως μορφή λύσης της προβλήματος, σε αντίθεση με την κ. Θεοχάρους, η οποία την απορρίπτει», υπέδειξε ο κ. Τρυφωνίδης.
 
«Ποια πολιτική θα προωθούμε και τι θα λέμε στους ψηφοφόρους μας κατά την προεκλογική εκστρατεία, αλλά και ποιες θέσεις θα εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή σε περίπτωση εκλογής της η κ. Θεοχάρους όσον αφορά το Κυπριακό; Του ΔΗΚΟ, που αποδέχεται τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ή τις δικές της και του κόμματός της που την απορρίπτουν;», διερωτήθηκε.
 
Ο Αλέκος Τρυφωνίδης, σημειώνεται, κατέθεσε και ανέπτυξε τη διαφωνία του στη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, κάτι που προτίθεται να πράξει και την ερχόμενη Δευτέρα στο Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο θα συνέλθει για να επικυρώσει-μεταξύ άλλων-την απόφαση για συμμετοχή της Ελένης Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.
 
Όσον αφορά ευρύτερα τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ για τις Ευρωεκλογές, και δεδομένης της παρουσίας της Ελένης Θεοχάρους, οι υπόλοιπες θέσεις έχουν κλειδώσει από τον νυν ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη, τον βουλευτή Αμμοχώστου Ζαχαρία Κουλία και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Χριστοφίδου.
 
Απ’ εκεί και πέρα, το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα του κόμματος Μαρίνου Μουσιούτα παραμένει και φαίνεται να επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά στο τραπέζι, δεδομένης και της μη υποψηφιότητας Αλέκου Τρυφωνίδη, ενώ, παρόλο που ο ίδιος δεν το ευνοεί, δεν πρέπει να αποκλείεται μια πιθανή υποψηφιότητα και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά.
 
Όπως εξάλλου επανειλημμένως έγραψε ο REPORTER, επιθυμία της ηγεσίας του ΔΗΚΟ είναι η συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ατόμου με ισχυρά ερείσματα στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, με τις μέχρι στιγμής προσπάθειες που καταβλήθηκαν προς την κατεύθυνση αυτή ωστόσο, ν’ αποβαίνουν άκαρπες και να παρατηρείται σχετική δυστοκία.   

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά