Φ. Φωτίου: «Μεγάλο βάρος στη νεολαία για το ΝΟΣΤΟΣ του οποίου η 3η φάση θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη»

Την τεράστια σημασία του προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ που θα πρέπει πλέον να αποκτήσει για τη νεολαία των χωρών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου, καθώς και την πραγματοποίηση της 3ης φάσης του που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη, από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου, αποφάσισαν σήμερα στο Κάιρο, οι Υπουργοί Διασποράς των τριών χωρών, ο Κύπριος Επίτροπος για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουϊκ και η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ.
 
Ο κ. Φωτίου εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που το όνομα «ΝΟΣΤΟΣ» έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν, ένα σημείο αναφοράς που δείχνει στην πράξη το τι μπορούν να κάνουν οι παροικίες των τριών χωρών, για να συμβάλλουν από την πλευρά τους και στο εθνικό έργο των τριών χωρών, και στη περαιτέρω διάδοση της ειρήνης, της ευημερίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.
 
Παράλληλα, ο Προεδρικός Επίτροπος έδωσε μεγάλο βάρος στη σημασία που θα πρέπει να παίξει η νεολαία των τριών παροικιών μέσα από το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», μέσω του οποίου προγράμματος, και μετά από πρόταση δική του, οι τρεις Υπουργοί, αποφάσισαν κοινές δράσεις για τις τρεις νεολαίες με ένα κοινό ταξίδι των εκπροσώπων τους στις τρεις τους πατρίδες, το καλοκαίρι.
 
Επίσης, δόθηκε σημασία στο να ζητηθεί από τις κατά τόπους Πρεσβείες αλλά και τις Κοινότητες να παρακολουθούν τα αποτελέσματα των φάσεων του «ΝΟΣΤΟΥ», έτσι ώστε με μία επικαιροποίηση τους, να μπορούν να γίνονται πιο ευκρινή αλλά και γνωστά τα όσα αποφασίζονται στο τραπέζι της τριμερούς Υπουργικής Διασποράς, που αποτελεί μέρος των συζητήσεων και των τριών ηγετών των χωρών, στις συναντήσεις κορυφής, δείχνοντας το πόσο μεγάλη σημασία αποκτά η διασπορά στη συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο πιο υψηλό επίπεδο.
 
Στις εργασίες της τριμερούς Υπουργικής Διάσκεψης συμμετείχαν επίσης ο Κύπριος Πρέσβης  Χάρης Μορίτσης και ο Έλληνας Πρέσβης Μιχάλης Διάμεσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ