Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών το ΑΚΕΛ-Τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο

Με ξεκάθαρη και σαφή πρόθεση-απόφαση τη συμπερίληψη και Τουρκοκυπρίου στο ψηφοδέλτιο του, το ΑΚΕΛ εισήλθε στην τελική ευθεία για διαμόρφωση του ψηφοδελτίου του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
 
Το ΑΚΕΛ επιθυμεί διακαώς και φαίνεται να επιτυγχάνει τον στόχο της εκπροσώπησης και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο ψηφοδέλτιό του, θέλοντας να στείλει ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα τόσο εντός, όσο και εκτός Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Προς αυτή την κατεύθυνση στο τραπέζι του ΑΚΕΛ βρίσκεται το όνομα του Τουρκοκύπριου ακαδημαϊκού Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ο οποίος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Πέραν από τη συμμετοχή του κ. Κιζίλγιουρέκ, στην Εζεκία Παπαϊωάννου εξέτασαν και άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του Γενικού Γραμματέα συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ.
 
Το γεγονός ωστόσο, ότι ο Ελτζίλ κατοικεί στα κατεχόμενα, φαίνεται να λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για το ΑΚΕΛ, αφού η Εζεκία Παπαϊωάννου, έθεσε ως προϋπόθεση, ότι ο Τουρκοκύπριος που θα επιλεχθεί, θα πρέπει να διαμένει στις ελεύθερες περιοχές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πέραν από την υποψηφιότητα από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει και γυναικεία εκπροσώπηση με το όνομα της βουλευτού Λευκωσίας Σκεύης Κουκουμά να προκρίνεται από τη βάση.
 
Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του νυν ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση να επαναδιεκδικήσει την έδρα του στις Βρυξέλλες, ενώ καλές πιθανότητες για να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο έχει και ο βουλευτής Λάρνακας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.
 
Από εκεί και πέρα στη λίστα που θα εξετάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα βρίσκεται και ο συγγραφέας-ακαδημαϊκός Παύλος Μ. Παύλου, ο οποίος τοποθετείται στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς.
 
Οι τελικές αποφάσεις στο ΑΚΕΛ αναμένεται να ληφθούν στην Κεντρική Επιτροπή, που θα συνέλθει στις 19 Ιανουαρίου, οπόταν και θα εξεταστούν τα ονόματα που έχουν ήδη περάσει από τη Κομματικές Ομάδες Βάσης καθώς και οποιαδήποτε άλλα ονόματα προτείνουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
 

Δειτε Επισης

Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών