Κυριακή 27 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτόνομα στις Ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ λόγω αποφάσεων Οικολόγων και Αλληλεγγύης

  08/01/2019 20:41
Αυτόνομα στις Ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ λόγω αποφάσεων Οικολόγων και Αλληλεγγύης

Αυτόνομα στις Ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ λόγω αποφάσεων Οικολόγων και Αλληλεγγύης

  08/01/2019 20:41
Πρόταση για αυτόνομη κάθοδο της ΕΔΕΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές αποφάσισε να υποβάλει προς την παγκύπρια συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, το πολιτικό γραφείο του κόμματος.
 
Το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ κατέληξε στην εισήγηση αυτή έπειτα από την εξάντληση όλων των χρονικών περιθωρίων για επίτευξη αξιόπιστης συνεργασίας σε διμερές επίπεδο, τόσο με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, όσο και με το Κίνημα Αλληλεγγύη.
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου της ΕΔΕΚ
 
Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε να εισηγηθεί την αυτόνομη κάθοδο του Κόμματος στις επικείμενες Ευρωεκλογές

Κατά την αποψινή έκτακτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 18ης Νοεμβρίου, μελέτησε και αξιολόγησε τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις διεργασίες για συνεργασία με τα κόμματα με τα οποία συνεργάστηκε κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Μετά από την εξάντληση όλων των χρονικών περιθωρίων και παρά την καλή θέληση από πλευράς ΕΔΕΚ για την επίτευξη αξιόπιστης συνεργασίας σε διμερές επίπεδο, τόσο με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όσο και με την Αλληλεγγύη, αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει λόγω επιλογών και αποφάσεων των άλλων κομμάτων, οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές.

Στη βάση αυτών των δεδομένων και σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ στις 18 Νοεμβρίου, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος αποφάσισε να εισηγηθεί την αυτόνομη κάθοδο της ΕΔΕΚ στις επικείμενες Ευρωεκλογές, με στόχο την εκλογή Κύπριου Σοσιαλιστή Ευρωβουλευτή γεγονός που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της Κύπρου στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου θα παραπεμφθεί προς έγκριση σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ η οποία θα συγκληθεί στις 27 Ιανουαρίου 2019.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας