Δυσφορία στελεχών Αλληλεγγύης για τη φιλοξενία Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ

Αναταράξεις προκαλεί στο Κίνημα Αλληλεγγύη η απόφαση της προέδρου του κόμματος Ελένης Θεοχάρους να φιλοξενηθεί, ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών, στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ υπό την προσωπική της ιδιότητα.
 
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, πολλά είναι τα στελέχη της Αλληλεγγύης που θεωρούν τη συγκεκριμένη απόφαση ως λανθασμένη και ατυχή, καθότι κρίνουν πως δεν εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κινήματος και πως σε βάθος χρόνου η κίνηση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά την παρουσία του κόμματος στην πολιτική ζωή του τόπου.
 
Οι επιφυλάξεις και ενδοιασμοί των στελεχών της Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταφέρθηκαν κατά τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και στην ίδια την κ. Θεοχάρους, τόσο σε επίπεδο συλλογικών οργάνων όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μαζί της, με την ίδια ωστόσο να δίνει από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα και να μην κρύβει σε καμία στιγμή την επιθυμία της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, έστω και υπό την προσωπική της ιδιότητα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα σενάρια και τις επιλογές που τέθηκαν στο τραπέζι της Αλληλεγγύης ενόψει Ευρωεκλογών, ήταν επίσης είτε η συνεργασία με την ΕΔΕΚ είτε η αυτόνομη κάθοδος, ενώ σε πρώτο στάδιο εξετάστηκε και η πιθανότητα συνεργασίας ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύης-Οικολόγων, η οποία ωστόσο εξασθένησε γρήγορα λόγω των διαφωνιών που προέκυψαν όσον αφορά το πλαίσιο μιας τέτοιας συνεργασίας, κυρίως μεταξύ ΕΔΕΚ και Οικολόγων.
 
Επισημαίνεται πως τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί αποχωρήσεις στελεχών της Αλληλεγγύης οι οποίοι υπηρετούσαν το Κίνημα από θέσεις κλειδιά, όπως ο γενικός οργανωτικός, η πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος κ.α.
 

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ