Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γυρεύουν υποψήφιο με ισχυρά ερείσματα στην Πάφο στο ΔΗΚΟ

  08/01/2019 07:00
Γυρεύουν υποψήφιο με ισχυρά ερείσματα στην Πάφο στο ΔΗΚΟ

Γυρεύουν υποψήφιο με ισχυρά ερείσματα στην Πάφο στο ΔΗΚΟ

  08/01/2019 07:00
Το ξεκαθάρισμα του σκηνικού στον ενδιάμεσο χώρο όσον αφορά τις συνεργασίες τους ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών, ανοίγει το δρόμο και βάζει τα κόμματα που τον αποτελούν στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων τους.
 
ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ πορεύονται αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του Μάη, με μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Νικόλα Παπαδόπουλου να καταλαμβάνει ως γνωστό η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.
 
Από εκεί και πέρα, το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης απομένει όσον αφορά τη συνεργασία του Κινήματος Οικολόγων με τη Συμμαχία Πολιτών, στο ψηφοδέλτιο των οποίων θα βρίσκεται, εκτός απροόπτου, ο γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ.
 
Οι διεργασίες και τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ
Συγκεκριμένα, όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του νυν Ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Μαυρίδη, της Προέδρου της Αλληλεγγύης Ελένης Θεοχάρους, του Βουλευτή Αμμοχώστου του κόμματος Ζαχαρία Κουλία και της δημοσιογράφου Κατερινας Χριστοφίδου.
 
Όσον αφορά την πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, αυτή παίζεται μεταξύ του Βουλευτή Λευκωσίας Μαρίνου Μουσιούττα και του Αντιπροέδρου του κόμματος Αλέκου Τρυφωνίδη.
 
Για την έκτη θέση του ψηφοδελτίου, στο ΔΗΚΟ αναζητούν υποψήφιο από την Επαρχία Πάφου με ισχυρά ερείσματα αναμεσά στον κόσμο της πόλης και της συγκεκριμένης επαρχίας. Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες απέβησαν άκαρπες καθότι άτομα που προσέγγισε η ηγεσία του κόμματος, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αντώνης Αντωνίου, το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος Χρύσανθος Σαββίδης οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν αποδέχθηκαν.
 
Αυτόνομα οι Σοσιαλιστές
Στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις θα κατέλθει στις Ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ. Αν και έγιναν προσπάθειες για συνεργασία τόσο με τους Οικολόγους, όσο και με το Κίνημα Αλληλεγγύης, αυτές δεν καρποφόρησαν και έτσι οι σοσιαλιστές θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και την έκτη έδρα που σήμερα κατέχει ο Δημήτρης Παπαδάκης αυτόνομα.
 
Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές θα αποτελέσουν στοίχημα για την ηγεσία του κόμματος καθώς η μείωση των ποσοστών που κατέγραψε η ΕΔΕΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, οι Ευρωεκλογές θεωρούνται ως ένα εξαιρετικά κρίσιμο τεστ αντοχής με πρώτιστο στόχο τη διατήρηση της έδρας, κάτι που προϋποθέτει και αύξηση των ποσοστών του Κινήματος.
 
Όσον αφορά τη σύνθεση του ψηφοδελτίου δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του νυν Ευρωβουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδάκη και του Μαρίνου Θεοδώρου με πηγές του κόμματος να παραπέμπουν σε σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.
 
Με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για την έκτη έδρα
Υπό την ομπρέλα μιας ανεξάρτητης πλατφόρμας και με στόχο να δημιουργήσουν ένα ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής, το οποίο θα έχει πιθανότητες να κατακτήσει την πολυπόθητη έκτη έδρα, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι έχουν κλειδώσει τη μεταξύ τους συνεργασία.
 
Το δύσκολο εγχείρημα τους, όπως έχει προαναφερθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να ενισχύσει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα», που τυγχάνει μεγάλης  αποδοχής στην ελληνοκυπριακή πλευρά, Σενέρ Λεβέντ.
 
Ο κ. Λεβέντ συμφώνησε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ανεξάρτητης πλατφόρμας που θα στηρίξουν Συμμαχία και Οικολόγοι.  Αυτό που απομένει και που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα είναι η υπόλοιπη σύνθεση του ψηφοδελτίου και αν σε αυτό θα συμμετέχουν ένας ή δύο πρόσωπα από τα δύο κόμματα.
 
Πάντως στη Συμμαχία Πολιτών στο παρόν στάδιο δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ενώ από πλευράς Οικολόγων παίζει έντονα το όνομα του νυν Βουλευτή Λευκωσίας του κόμματος Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.
 
Οι τελικές αποφάσεις όσον αφορά τη Συμμαχία Πολιτών αναμένονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ενώ στους Οικολόγους οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη διευρυμένη Παγκύπρια συνδιάσκεψη του κόμματος στις 3 Φεβρουαρίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας