Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το ΓΕΣΥ-Στο Προεδρικό σήμερα οι γιατροί

Εν μέσω του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργήσει ανάμεσα στον ιατρικό κόσμο η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ) για το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), και των διαδοχικών «όχι» από τις Επιστημονικές Εταιρείες, πραγματοποιείται στις δέκα σήμερα το πρωί η κρίσιμη και καθοριστική-όπως εξελίσσονται τα πράγματα-σύσκεψη για το ΓΕΣΥ, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και εκπροσώπων του ΠΙΣ και του ΟΑΥ.
 
Η σημερινή συνάντηση, αν και χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη και καθοριστική, το ενδεχόμενο ν’ αποδειχθεί ικανή να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει Κυβέρνηση και γιατρούς φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, μιας και η ηγεσία των ΠΙΣ εμφανίζεται ανένδοτη και αμετακίνητη από αξιώσεις τις οποίες η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει.
 
Μια τέτοια αξίωση, που προβάλλεται από πλευράς ΠΙΣ, είναι η παραχώρηση του δικαιώματος άσκησης ιδιωτικής ιατρικής στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ, κάτι ωστόσο που αλλάζει τη φιλοσοφία του Συστήματος και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως αίτημα.
 
Σημειώνεται πως κατά τη διαβούλευση που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες, ΟΑΥ και Υπουργείο Υγείας, προχώρησαν στην ικανοποίηση της πλειονότητας των προϋποθέσεων που έθεσε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ για ένταξη των γιατρών στο ΓΕΣΥ. Παρά το γεγονός αυτό, η ηγεσία του ΠΙΣ εφευρίσκει και προτάσσει νέα αιτήματα, σε μια ξεκάθαρη πλέον προσπάθεια της ν’ ανατινάξει στον αέρα το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροβολούν κατά βούληση το ΓΕΣΥ οι γιατροί-Καταιγισμός από «όχι»
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ναι» στο ΓΕΣΥ από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού-Διαφοροποιείται από ΠΑΣΙΝ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Γ.Δ. του Mediterranean στον REPORTER: Απόλυτα σωστές οι βασικές αρχές του ΓΕΣΥ

Αναφερόμενος στη σημερινή σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου επανέλαβε την περασμένη Παρασκευή πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει την αποφασιστικότητά του για εφαρμογή του ΓΕΣΥ, όπως αυτό έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. 
 
Ο Πρόδρομος Πρόδρομου ξεκαθάρισε πως η σύσκεψη δεν αποσκοπεί και στόχος της δεν είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής των γιατρών στο ΓΕΣΥ, καθώς, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο έγινε μεταξύ του ΠΙΣ και των αρμόδιων θεσμικών Σωμάτων, δηλαδή το Υπουργείου Υγείας και τον ΟΑΥ. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Π. Προδρόμου: Εφαρμογή ΓΕΣΥ εντός χρονοδιαγράμματος, θα τονίσει ο Πρόεδρος στον ΠΙΣ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο