Οι αλλιώτικες ευχές του REPORTER στον Πρόεδρο και στους υπουργούς του

Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν αρκετούς από αυτούς για πρώτη φορά σε υπουργικά γραφεία. Το 2018 υπήρξε χρονιά ορόσημο για τους ίδιους, αφού από τον περασμένο Φεβρουάριο ανέλαβαν υπουργικά καθήκοντα και από τότε... τρέχουν και δεν φθάνουν.
 
Για μια άλλη ομάδα υπουργών, τους...παλιοσειράδες, το 2018 ήταν ακόμη μια έντονη και γεμάτη προκλήσεις χρονιά, όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός… μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.
 
Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ο REPORTER στέλνει τις πιο θερμές ευχές του σε όλο τον κόσμο, μα ιδιαίτερες και ξεχωριστές ευχές στους συμμετέχοντες στο κυβερνητικό σχήμα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπουργούς του, που μετά τις ολογοήμερες διακοπές των εορτών θα επιστρέψουν έχοντας μπροστά τους ν' ανέβουν βουνό λήψης και υλοποίησης πολιτικών αποφάσεων.

Κυπριακό, ΓΕΣΥ, αυτονόμηση δημοσίων νοσηλευτηρίων, μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, αντιδράσεις για την κάρτα φιλάθλου, ενεργειακοί σχεδιασμοί, μεταναστευτικές ροές, ανεργία, οικονομία και άλλα πολλά εξίσου σημαντικά, θα συνεχίσουν να απασχολούν και να... βασανίζουν, Πρόεδρο και υπουργούς. 
 
Με αυτά στο μυαλό, στέλνουμε τις ευχές μας ξεχωριστά στον κάθε υπουργό, αλλά βεβαίως, και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Στον Νίκο Αναστασιάδη
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη λοιπόν, ευχόμαστε από καρδιάς να τα βρει με το ΑΚΕΛ όπως τα βρήκε με τον Νικόλα, να μερώσει για τα καλά με τον Αβέρωφ, να καταφέρει να συνεννοηθεί με την Λουτ, τον Ακιντζί και τον Τσαβούσογλου, και σύντομα ένα ταξίδι μαζί τους στην Ελβετία.
 
Στον Νίκο Χριστοδουλίδη
Στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη ευχόμαστε να καταφέρει τον επόμενο χρόνο να παραμείνει για περισσότερες από μια συνεχόμενες μέρες στην Κύπρο. Του ευχόμαστε επίσης, αν φυσικά το επιθυμεί και ο ίδιος, να σταματήσει ν' αποτελεί… κόκκινο πανί για την τ/κ πολιτική ηγεσία και να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον... Κουντρέτ Οζερσάι.
 
Στον Χάρη Γεωργιάδη
Στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ευχόμαστε λιγότερες φουρτούνες στην οικονομία, να μην χρειαστεί να πάρει άλλες… επώδυνες αποφάσεις και να έχει πολλά, μα πάρα πολλά...πλεονάσματα. Ευχή δική μας επίσης, να μην μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή που τελικά δέχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να κρατήσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών. 
 
Στον Κωνσταντίνο Πετρίδη
Στον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη ευχόμαστε λιγότερους μετανάστες(όσους αντέχει η πλάτη μας αν μη τι άλλο), λιγότερους δημάρχους και περισσότερες λύσεις στα προβλήματα των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης.
 
Στον Σάββα Αγγελίδη
Στον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη ευχόμαστε εκτός από στολές, καπέλα και παρελκόμενα, το 2019 να παραλάβει και κανένα οπλικό σύστημα της προκοπής. Του ευχόμαστε επίσης ολόψυχα μιαν υπερπτήση με τον Πάνο Καμμένο πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, αν φυσικά ο Καμμένος δεν... καεί μέχρι τότε από τον Τσίπρα.
 
Στον Κώστα Χαμπιαούρη
Στον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη ευχόμαστε ένα πιο δροσερό καλοκαίρι από το περσινό, αλλά και να γίνει φίλος με τον Φίλιο, τον Γιάννο και τον Παναγιώτη. Του ευχόμαστε επίσης να μην πέσουν άλλες οροφές και να μην πλημμυρήσουν άλλες αίθουσες σχολείων. Α, και να σταματήσει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου να τον κατηγορεί πως είναι Ελαμίτης.
 
Στην Βασιλική Αναστασιάδου
Στην υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ευχόμαστε να εγκαινιάσει σύντομα το νέο δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και να διασχίσει την επαρχία Πάφου με ένα από τα λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ.
 
Στον Γιώργο Λακκοτρύπη
Στον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Λακκοτρύπη, ευχόμαστε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στον Δελφίνο και στ' άλλα οικόπεδα της ΑΟΖ μας. Του ευχόμαστε επίσης όχι άλλες γκάφες στο Υπουργείο του και ν' απολαύσει φυσικά το γιορτινό τραπέζι «τιμώντας» δεόντως το… κυπριακό χαλούμι στα κάρβουνα.
 
Στον Κώστα Καδή
Στον υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή ευχόμαστε λιγότερο χαλάζι, ώστε να μην χρειαστεί να πληρώνει αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς, αλλά και περισσότερες βροχές για να γεμίσουν τα φράγματα.
 
Στη Ζέτα Αιμιλιανίδου
Στην υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου ευχόμαστε λιγότερη ανεργία, λιγότερους λήπτες δημοσίων βοηθημάτων και περισσότερους διαθέσιμους υπαλλήλους στο Υπουργείο της να εξυπηρετούν τους πολίτες και να απαντούν πού και πού τα τηλέφωνα.
 
Στον Ιωνά Νικολάου
Στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιάς Τάξης Ιωνά Νικολάου ευχόμαστε να βρει την άκρη με την κάρτα φιλάθλου, να επανακτήσει την οπαδική του ταυτότητα και το όνομα του να μην ακούγεται πια συνεχώς στα γήπεδα και τα οπαδικά στέκια...
 
Στον Κωνσταντίνο Ιωάννου
Στον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου ευχόμαστε… υγεία!!!

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ