Ο Αναστασιάδης στην Ευρωβουλή στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος

Στη σκιά της ένοπλης επίθεσης από άγνωστο άνδρα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί σήμερα (11 π.μ ώρα Κύπρου) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου θα συζητήσει με τους ευρωβουλευτές και εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μέλλον της Ευρώπης.
 
Πρόκειται για τον δέκατο τέταρτο αρχηγό κράτους που θα μιλήσει στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το μέλλον της Ηπείρου.
 
Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
 
Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει την αρχική του τοποθέτηση για το μέλλον της Ευρώπης και σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωθεί κυρίως στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.
 
Επίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης θα αναφερθεί στο Κυπριακό εκφράζοντας εκ νέου την αποφασιστικότητα του για λύση, ενώ θα υπογραμμίσει τον ρόλο της Κύπρου ως προς τους μελλοντικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς της Γηραιάς Ηπείρου.
 
Ακολούθως οι Ευρωβουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αργότερα, ο Πρόεδρος Ταγιάνι, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα απονείμει το Βραβείο Ζαχάροφ στον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σέντσοφ.

Μετά την τελετή απονομής του Βραβείου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Στρασβούργο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Από το Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Μετά το χθεσινόβραδινό τρομοκρατικό χτύπημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε το περιστατικό, με ανάρτησή του στο τουίτερ. Εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη της κυπριακής κυβέρνησης και του κυπριακού λαού στη Γαλλία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη στην κατοικία του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο.
 
Υπενθυμίζεται πως για τους σκοπούς της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο βρίσκεται και πολυμελείς δημοσιογραφική αποστολή καθώς και εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λευκωσία.
 
Η κυπριακή αποστολή δεν κινδύνευσε από τη χθεσινή επίθεση στο Στρασβούργο, ωστόσο Κύπριοι Ευρωβουλευτές αποκλείστηκαν για λίγες ώρες στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Θρίλερ για τη σύλληψη του δράστη που σκόρπισε το θάνατο στο Στρασβούργο

Δειτε Επισης

Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου