Α. Κυπριανού: Θα ήταν παράδοξο να συμμετέχει το ΑΚΕΛ στη διαπραγματευτική ομάδα

Πεπεισμένος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει εγκαταλείψει τον στόχο της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας εμφανίστηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας- σε σχέση με την απόφαση του κόμματος για αναστολή της συμμετοχής του εκπροσώπου του Τουμάζου Τσιελεπή στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό-, πως από τη στιγμή που το ΑΚΕΛ διαφωνεί με τον στόχο τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, έχει καθορίσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης αναφορικά με τη λύση, δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα.
 
«Θα ήταν το λιγότερο παράδοξο, από τη στιγμή που διαφωνούμε στον τελικό στόχο, να συμμετέχουμε στη διαπραγματευτική ομάδα», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως εάν και εφόσον διαπιστώσουν πέραν πάσης αμφιβολίας, εάν τους πείσει δηλαδή ο κ. Αναστασιάδης ότι επιστρέφει στη λύση διζωνική, δικοινοτικής ομοσπονδίας με συνέπεια και με προσανατολισμό να εργαστεί σκληρά για να επιδιώξει λύση πάνω σε αυτή τη βάση, το ΑΚΕΛ θα είναι εκεί και θα στηρίξει την προσπάθεια.
 
Ακολουθεί αυτούσια η σχετική τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ:
 
«Εγώ περίμενα και το Προεδρικό, και όλοι οι υπόλοιποι, να χαιρετήσουν τη στάση συνέπειας την οποία τηρούμε. Από τη στιγμή που διαφωνούμε με τον στόχο τον οποίο έχει καθορίσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης αναφορικά με τη λύση, και επαναλαμβάνω ότι εμείς έχουμε βάσιμες υποψίες ότι θέλει να εγκαταλείψει τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας-υποψίες οι οποίες βασίζονται πάνω σε συγκεκριμένα γεγονότα.
 
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι μεταξύ 1ου και 2ου γύρου ο κ. Αναστασιάδης τους είπε ότι θέλει να εγκαταλείψει τη λύση ομοσπονδίας και να αναζητήσει λύση που θα έχει, και στοιχεία δύο κρατών και στοιχεία συνομοσπονδίας. Δεν ένιωσε την ανάγκη να του απαντήσει το Προεδρικό.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι γεγονός πως ο Πρόεδρος, συζητώντας με ξένους διπλωμάτες, ηγέτες ξένων κρατών,  τους είπε ότι η Τουρκία θέλει λύση δύο κρατών, εσείς τι νομίζετε;
 
Εάν κάποιος διαφωνεί με τη λύση δύο κρατών, όταν τίθενται τέτοια ζητήματα αντιδρά έντονα και λέει ότι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθώ κάτι τέτοιο. Δεν ρώτα, εσείς τι νομίζετε γι’ αυτό το θέμα.
 
Είναι και πάρα πολλά άλλα περιστατικά, τα οποία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για την αλλαγή του προσανατολισμού του κ. Αναστασιάδη, και η γενικότερη ρητορική την οποία αναπτύσσει βέβαια.
 
Θα ήταν το λιγότερο παράδοξο, από τη στιγμή που διαφωνούμε στον τελικό στόχο, να συμμετέχουμε στη διαπραγματευτική ομάδα. Εάν και εφόσον διαπιστώσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας, εάν μας πείσει δηλαδή ο κ. Αναστασιάδης ότι μετά από όλες αυτές τις παλινδρομήσεις του επιστρέφει στη λύση διζωνική, δικοινοτικής ομοσπονδίας με συνέπεια και με προσανατολισμό να εργαστεί σκληρά για να επιδιώξει λύση πάνω σε αυτή τη βάση, τότε το ΑΚΕΛ θα είναι εκεί και θα στηρίξει την προσπάθεια, όπως την στήριξε στο παρελθόν με πολιτικό κόστος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέσυρε Τσιελεπή, οδηγεί στ’ άκρα τη σχέση του με Αναστασιάδη το ΑΚΕΛ  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χολωμένος με Αναστασιάδη ο Αλέκος Μαρκίδης-«Διαφωνώ κάθετα με όσα κάνει»
 
Τουμάζος Τσιελεπής: Αυτή τη
στιγμή δεν είμαι χρήσιμος…
«Από τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες, αλλά και-δεν θα τις έλεγα υποψίες- ως προς τον επιδιωκόμενο στόχο, θεώρησα ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι χρήσιμος για την διαπραγματευτική ομάδα», ανέφερε με τη σειρά του, μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του «Σίγμα», ο Τουμάζος Τσιελεπής.

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση