Ανάμεσα σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ η Θεοχάρους, πολύ κοντά Οικολόγοι και Συμμαχία

Ρευστό παραμένει το σκηνικό όσον αφορά τις διαβουλεύσεις και διεργασίες στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για σύναψη μεταξύ τους συνεργασιών ενόψει των Ευρωεκλογών του προσεχούς Μάϊου.
 
Μοναδικό δεδομένο αυτή τη στιγμή αποτελεί η απόφαση του ΔΗΚΟ για αυτόνομη κάθοδο, την ώρα ωστόσο που το κόμμα αναμένει τελική απάντηση από την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους ως προς το κατά πόσο θα συμμετάσχει ή όχι στο ψηφοδέλτιο του.
 
Προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι αποδοχή εκ μέρους της κ. Θεοχάρους του όρου πως η συμπερίληψή της στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ θα είναι υπό την προσωπική της ιδιότητα και όχι υπό την μορφή κομματικής συνεργασίας ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύης.
 
Την ίδια ώρα, η Ελένη Θεοχάρους συζητά και με την ΕΔΕΚ ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στις Ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Πέμπτη υπήρξε ανεπίσημη συνάντηση της ευρωβουλευτού με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, λίγες μάλιστα ώρες αφότου η κ. Θεοχάρους είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, ο κ. Σιζόπουλος πρότεινε στην κ. Θεοχάρους συμπερίληψή της στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ (σ.σ. και στην προκειμένη περίπτωση υπό την προσωπική της ιδιότητα), ενώ προς διασκέδαση ενδεχόμενων αντιδράσεων εντός της ΕΔΕΚ, τέθηκε επί τάπητος ως ιδέα, όπως η θητεία της Ελένης Θεοχάρους, σε περίπτωση εκλογής της, να είναι διαρκείας ενός έτους και στη συνέχεια να παραιτηθεί για να πάρει την έδρα ο επιλαχόντας στον ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.  
 
Οι δύο αυτές επιλογές εξετάστηκαν και εξετάζονται από την Ελένη Θεοχάρους και τα συλλογικά όργανα της Αλληλεγγύης, στο τραπέζι της οποίας παραμένει την ίδια ώρα και ένα τρίτο σενάριο. Αυτό της συνεργασίας με Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγους.
 
Απ’ εκεί και πέρα, ξεκάθαρο είναι πως στις εξισώσεις των όποιων πιθανών συνεργασιών, σε καμία από αυτές δεν χωράνε μαζί ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών.
 
Δεδομένου τούτου, τουλάχιστον θεωρητικά, υπαρκτό-αλλά με μηδαμινές πιθανότητες εφαρμογής του στην πράξη- παραμένει το σενάριο μιας ενδεχομένης συνεργασίας ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύης-Οικολόγων, με τους Οικολόγους να μην βλέπουν όμως πλέον και τόσο ζεστά την προοπτική συνύπαρξής τους με την ΕΔΕΚ.  
 
Οι Οικολόγοι επιρρίπτουν ευθύνες στην ΕΔΕΚ, όπως και στο ΔΗΚΟ, για τη διάλυση της συνεργασίας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ η στάση που τήρησαν οι Σοσιαλιστές στο ζήτημα της οριζόντιας ψηφοφορίας φαίνεται να έχει πληγώσει τους Οικολόγους και να έχει ψυχράνει ακόμη περισσότερο τη σχέση τους με την ΕΔΕΚ.
 
Στους Οικολόγους, το σενάριο που φαίνεται αυτή τη στιγμή να ευνοείται περισσότερο είναι μια πιθανή συνεργασία με τη Συμμαχία Πολιτών, με τη διαμόρφωση ενός ψηφοδελτίου προσωπικοτήτων ευρύτερης αποδοχής-πέραν των κομματικών-, που να έχει βάσιμες προοπτικές εκλεξιμότητας.    

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων