Θερμό επεισόδιο Αγκαστινιώτη-Deniz για το Κυπριακό σε συνέδριο στο Λονδίνο

Σε φόρουμ ανάδειξης και προώθησης της τουρκικής προπαγάνδας όσον αφορά το Κυπριακό επιχείρησε να μετατρέψει διεθνές συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, ο πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Turgay Deniz, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου(ΚΕΒΕ) Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη, καθώς και άλλων Ε/κ συνέδρων.
 
Συγκεκριμένα, ο Turgay Deniz επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την παρουσία του στο διεθνές συνέδριο υπό τον τίτλο «Cyprus: Interweaving extroversion with aspiration» (σ.σ. Κύπρος: Διασυνδέοντας την εξωστρέφεια με τη φιλοδοξία), όπου ήταν ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Greek-Cypriot and Turkish-Cypriot Relations: Will business be able to bridge the gap?» (σ.σ. Σχέσεις Ε/κ και Τ/κ: Μπορούν οι επιχειρήσεις να γεφυρώσουν το χάσμα;».
 
Ομιλητής στο συγκεκριμένο πάνελ (σ.σ. το τελευταίο του συνεδρίου), ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο οποίος τοποθετήθηκε πρώτος μέσα από μια ισορροπημένη ομιλία, για ν’ ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος εν συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις συνέδρων.
 
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Τουρκοκυπρίων, οι οποίες κρίνονται από παρευρισκόμενους ως υποβολιμαίες, ο Turgay Deniz προέβη σε απαράδεχτους και προκλητικούς ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως στην Κύπρο δεν έγινε τουρκική εισβολή, ότι έγινε ειρηνευτική επιχείρηση από την Τουρκία και ευτυχώς που έγινε-όπως είπε- για να γλιτώσουν οι Τ/κ από την Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη πως δεν θέλει τους Τουρκοκύπριους και δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
 
Στα όσα προκλητικά ανέφερε ο πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου αντέδρασε έντονα ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, απορρίπτοντας-όπως πληροφορούμαστε- κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Turgay Deniz, και υποδεικνύοντάς του σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος πως ψεύδεται και ότι βρίσκεται εκτός τάξης.
 
Στις προκλητικές τοποθετήσεις του προέδρου του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου αντέδρασαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και άλλοι Ελληνοκύπριοι συμμετέχοντες στο συνέδριο. 

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην ΕΕ την τελευταία διετία
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Δωμάτιο θηλασμού απέκτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων
Στο επίκεντρο θέματα άμυνας, κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΒ-ΥΠΑΜ
Παρέμβαση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την Αλβανία
Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,