Τετάρτη 27 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θέλει ΔΗΚΟ η Θεοχάρους-Και άλλες προτάσεις εξετάζει Αλληλεγγύη

  07/12/2018 07:13
Θέλει ΔΗΚΟ η Θεοχάρους-Και άλλες προτάσεις εξετάζει Αλληλεγγύη

Θέλει ΔΗΚΟ η Θεοχάρους-Και άλλες προτάσεις εξετάζει Αλληλεγγύη

  07/12/2018 07:13
Η συμμετοχή της Ελένης Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ κατά τις επερχόμενες Ευρωεκλογές φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο όσο αφορά την παρουσία του Κινήματος Αλληλεγγύη στην εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Μαΐου, με το κόμμα της ευρωβουλευτού ωστόσο να μην κλείνει ακόμη εντελώς την πόρτα σε άλλα σενάρια τα οποία εξετάζει και τα οποία αφορούν, είτε διμερή συνεργασία με την ΕΔΕΚ, είτε διευρυμένη συνεργασία με άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.
 
Οι επιλογές που έχει ενώπιον της η Αλληλεγγύη θα τεθούν στο μικροσκόπιο σημερινής συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, όπου και αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν όχι οριστικά, τουλάχιστο σε πολύ μεγάλο βαθμό η γραμμή πλεύσης του Κινήματος ενόψει Ευρωεκλογών.
 
Πληροφορίες του REPORTER θέλουν την κ. Θεοχάρους να προκρίνει το σενάριο της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, το οποίο αντιμετωπίζει μεν θετικά μια τέτοια προοπτική, θέτει ωστόσο ως προϋπόθεση μια πιθανή συμμετοχή της Ελένης Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιό του να μην έχει τον χαρακτήρα συνεργασίας των δύο κομμάτων, αλλά η παρουσία της Ευρωβουλευτού να είναι υπό την προσωπική της ιδιότητα.
Το θέμα της πιθανής παρουσίας της κ. Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ συζητήθηκε στο πλαίσιο χθεσινής συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο εάν από την πλευρά της Αλληλεγγύης έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει μια ενδεχομένη συνεργασία στις ευρωεκλογές, η κ. Θεοχάρους απάντησε ότι «αν υπήρχε απόφαση θα σας ανακοινώναμε αυτή τη στιγμή. Εκείνο που υπάρχει είναι η ισχυρή βούληση για συνεργασία στις επερχόμενες ευρωεκλογές».
Πάντως σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να υπάρξει συνεργασία των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές.
 
«Για εμάς», είπε η Ελένη Θεοχάρους, «έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην χαθούν οι έδρες από τις πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις. Αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, το ΔΗΚΟ είναι πρωτοπόρο στους αγώνες για τη διάσωση του κυπριακού ελληνισμού και νομίζω ότι θα ήταν απαράδεκτο να μην υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία η οποία θα περάσει και από τα όργανα του Κινήματος.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε πως στη συνάντηση, τους δόθηκε  η ευκαιρία να συζητήσουν μια πιθανή συνεργασία στις επερχόμενες ευρωεκλογές,
«Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ η διαβούλευση γίνεται με την πρόθεση σε κάθε περίπτωση να επιδιώξουμε τη συνεργασία με την Αλληλεγγύη καθώς θεωρούμε ότι πράγματι μας ενώνουν κοινές ανησυχίες αλλά και κοινοί αγώνες» κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας