Επίθεση Οδυσσέα σε υπ. Υγείας και REPORTER- Ξεκάθαρη απάντηση Ιωάννου

Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, καθώς και του REPORTER, επικαλούμενος το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ιστοσελίδας μας, εξαπέλυσε σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα μας σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιοι κινούν τα νήματα και τι κρύβεται πίσω από την... κρίση στον ΟΚΥπΥ

Απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη υπήρξε απόψε η απάντηση του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος διαμήνυσε προς τον Γενικό Ελεγκτή πως η φιλοσοφία της εταιρείας στην οποία έχει μετοχική σχέση δεν είναι να παίρνει κανείς τους δημοσιογράφους και να τους υπαγορεύει πώς να κάνουν τη δουλειά τους.
 
«Ο κάθε δημοσιογράφος», τόνισε ο υπουργός Υγείας, «μπορεί να εκφράζει τις απόψεις και δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να του υποβάλλει τι να γράφει και τι να μην γράφει». 
 
«Αντιλαμβάνομαι», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, «ότι υπήρχε ένα δημοσίευμα την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά, και εσείς ως δημοσιογράφοι θα έπρεπε να διερωτηθείτε εάν δύναται κάποιος που έχει μετοχική συμμετοχή σε μια εταιρεία, να μπορεί να υπαγορεύει στους δημοσιογράφους πώς να κάνουν τη δουλειά τους.
 
Εμάς, τουλάχιστον στην εταιρεία που έχω μετοχική σχέση, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας και θεωρώ ότι και στα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν υφίσταται αυτό το θέμα. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύει όπως θέλει.
 
Η δημοσιογραφία είναι ελεύθερο επάγγελμα. Ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του και δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να του υποβάλει τι να γράφει και τι όχι».
 
Η επίθεση από Οδυσσέα
Ο Γενικός Ελεγκτής είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του υπουργού Υγείας στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, κατά την οποία συζητήθηκαν οι καταγγελίες σε βάρος τους Εκτελεστικού Διευθυντή και του προέδρου του ΟΚΥπΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται να ξεδιαλύνει την κατάσταση για ΟΚΥπΥ
 
Μιλώντας εντός της Επιτροπής Ελέγχου, ο Γενικός Ελεγκτής «κατήγγειλε» ότι εφημερίδα που ελέγχεται από εταιρεία στην οποία έχει συμφέροντα ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του κατηγορώντας τον ότι προκαλεί προσκόμματα στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ επειδή διενεργεί τον έλεγχο που ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.
 
Για να επανέλθει στις δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας και να χαρακτηρίσει ως απαράδεκτο και άκρως αντιδεοντολογικό, κατά την έκφρασή του, «η εφημερίδα στην οποία ο Υπουργός Υγείας έχει συμφέρον, να καταγράφει σε ρεπορτάζ της δήθεν ότι ο Γενικός Ελεγκτής και ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, που φωτογράφιζε το δημοσίευμα, ασχολήθηκαν με το θέμα του διορισμού του Εκτελεστικού Διευθυντή επειδή θέλουν να βρουν τρόπο να τον παραμερίσουν για να διορίσουν τον δικό τους».
 
«Όταν ένα τέτοιο ρεπορτάζ προέρχεται από εφημερίδα στην οποία έχει συμφέρον ο Υπουργός Υγείας, θεωρούμε ότι τίθεται ένα πολύ σοβαρό θέμα δεοντολογίας», ισχυρίστηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μιχαηλίδης κατονόμασε τον «REPORTER», λέγοντας ότι ελέγχεται από εταιρεία στην οποία ο υπουργός Υγείας έχει συμφέρον, ενώ προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, διατύπωσε το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι το γεγονός πως το δημοσίευμα δεν είχε όνομα συντάκτη, σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει τον εκδότη της εφημερίδας.

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα