Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ ο Συλλούρης

Απόψεις για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών και τριμερών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την συμμετοχή Κύπρου και Ισραήλ αντάλλαξαν ο Πρόεδρος του Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Βουλής, κατά την τελευταία συνάντηση του Δημήτρη Συλλούρη στο Ισραήλ πριν από την επιστροφή του στην Κύπρο το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η συνάντηση με τον Reuven Rivlin έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και οι δύο άντρες τόνισαν την αμοιβαία πρόθεση των δύο χωρών για διεύρυνση αυτών των σχέσεων και στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, αναφέρεται, εξέφρασε τη στήριξή του προς την προσπάθεια που καταβάλλεται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την προσωπική του δέσμευση για προώθηση της πρωτοβουλίας. 

Σε μια ανασκόπηση των ιστορικών σχέσεων των δύο χωρών, ο Πρόεδρος Rivlin έκανε ιδιαίτερη μνεία στη θερμή υποδοχή και στήριξη των οποίων έτυχαν από τον κυπριακό λαό οι επιζήσαντες του ολοκαυτώματος κατά την προσωρινή τους παραμονή στην Κύπρο στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του για το γεγονός αυτό.

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του σεμιναρίου της Γεωπολιτικής Ομάδας “12+” της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (ΔΕ), στην οποία ανήκουν η Κύπρος και το Ισραήλ. Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η Κνεσσέτ και η ΔΕ με θέμα την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Βουλής, στην ομιλία του ο κ. Συλλούρης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών αντικατοπτρίζει τον κοινό στόχο για δημιουργία ενός βιώσιμου και καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, συμβάλλει στην επίτευξη των Στόχων και κατ΄ επέκταση στην υλοποίηση της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030, μέσω και της Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία προωθεί τις στρατηγικές ανταλλαγές μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε ζωτικούς τομείς, φιλοδοξώντας να επεκταθεί και σε περισσότερες χώρες της περιοχής.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης