Πλήρη στήριξη της Τουρκίας στην οικονομία του ψευδοκράτους

“Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για ένα πλούσιο μέλλον της οικονομίας" του ψευδοκράτους, δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Ρουχσάν Πεκτσάν, αναφέροντας ότι η τουρκική τράπεζα Eximbank στα κατεχόμενα διασφαλίζει στήριξη στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί με δάνεια εξαγωγής. “Θέλουμε οι εταιρείες στην ‘τδβκ’ να επωφεληθούν από αυτή τη δυνατότητα, οι πόρτες της Eximbank είναι ανοιχτές”, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο "υπουργός οικονομικών και ενέργειας" Οζντίλ Ναμί είπε ότι μελετούνται μέτρα ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από τη διακύμανση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας.

Σε ομιλία του στο φόρουμ Τουρκίας - Τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, η κ. Πεκτσάν είπε ότι η Τουρκία είναι δίπλα στην ‘τδβκ’ σε πολλά προγράμματα που αφορούν, από τον τουρισμό μέχρι την εκπαίδευση, και θα συνεχίσει να είναι. Όπως είπε, προσπαθούν για την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών τους σχέσεων, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής του συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) του ψευδοκράτους μέχρι το 2019.

Η Υπουργός είπε ότι προσφέρουν πλήρη στήριξη για την εξαγωγή των προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα χωρίς καμιά διάκριση και διαφορετική αντιμετώπιση από τα προϊόντα που παράγονται στην Τουρκία. Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι κοινές τους εργασίες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται όταν τρίτες χώρες μέσω Τουρκίας εισάγουν τα τ/κ προϊόντα. Η Υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση που θα συμμετάσχει στην 17η έκθεση Musiad Expo που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-24 στα κατεχόμενα.
 
Από την πλευρά του ο "υπουργός ενέργειας" Ναμί Οζντίλ ανέφερε ότι οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία τουρκικής λίρας τους επηρεάζει, προσθέτοντας ότι γι αυτό το θέμα γίνονται εργασίες με την Τουρκία ώστε να ληφθούν μέτρα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση