Κοινοτάρχης Δένειας: Ίσως εκδικούνται για το τζαμί οι Τούρκοι(pics)

«Έξωση» από τα χωράφια τους, τα οποία βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης και τα οποία με άδεια των Ηνωμένων Εθνών από το 2014 καλλιεργούν, επιχειρούν για Ελληνοκύπριους γεωργούς στη Δένεια, οι Τούρκοι.
 
Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, Τούρκοι γεωργοί, με τη συνοδεία ανδρών του κατοχικού στρατού, μεταβαίνουν στα χωράφια των Ελληνοκύπριων γεωργών και τους παρεμποδίζουν από το να τα καλλιεργήσουν, εκδιώχνοντάς τους από εκεί.
 
Μιλώντας στον REPORTER, o κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρόκληση, με ανάλογα περιστατικά, συμβαίνει εδώ και μία εβδομάδα, σε περιοχές εντός της νεκρής ζώνης, που εκτείνονται μεταξύ Αυλώνας και Δένειας.
 
Οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, κατήγγειλαν τις τουρκικές προκλήσεις, τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, παίρνοντας διαβεβαιώσεις πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και παραστάσεις, ώστε να τερματιστούν οι προκλητικές συμπεριφορές των Τούρκων.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρη Σαμουήλ, το Υπουργείο έχει προβεί ήδη σε έντονα διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη πως έχουν προβεί στις επιβαλλόμενες συστάσεις προς τον κατοχικό στρατό.
 
Πάντως, ο κοινοτάρχης Δένειας εκτίμησε πως ενδεχομένως οι Τούρκοι δρουν εκδικητικά, για το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν τους επέτρεψαν την περασμένη βδομάδα να μεταβούν στη Δένεια για προσκύνημα στο Τζαμί που βρίσκεται στην κοινότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λύπη εκφράζει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τη μη πραγματοποίηση προσκυνήματος σε τζαμί στη Δένεια
 
«Ίσως», εκτίμησε περεταίρω ο κοινοτάρχης της Δένειας, «και χωρίς να είμαι πολιτικός, οι Τούρκοι διεκδικούν με τον τρόπο αυτό περιοχή της νεκρής ζώνης».   
  
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα περιστατικά εμφανίζονται κατά καιρούς και σε άλλες περιοχές κατά μήκος της νεκρής ζώνης, σε ακριτικές κοινότητες όπως είναι η Αθηαίνου, το Μάμμαρι κτλ.  

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»