Ο αποκαλυπτικός διάλογος της φρεγάτας Νικηφόρος με το Barbaros

Κλίμα έντασης επιχειρούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι, με την κάθοδο του ερευνητικού σκάφους Barbaros στο σημείο που εφάπτονται η κυπριακή ΑΟΖ, η αιγυπτιακή ΑΟΖ και η ελληνική υφαλοκρηπίδα. 
 
Η κάθοδος του Barbaros στο συγκεκριμένο σημείο ανάγκασε την Ελλάδα να στείλει στην περιοχή την φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς» για να παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ελλαδικών ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγές εντός του ΓΕΕΘΑ, το Barbaros συνοδεύουν και πολεμικά πλοία της Τουρκίας, ενώ αποδίδουν τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα περί παρενόχλησης του Barbaros από το «Νικηφόρος Φωκάς», σε προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει κλίμα έντασης.
 
Την ίδια ώρα, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ μετέδωσε τον αποκαλυπτικό διάλογο που είχαν οι καπετάνιοι των δύο πλοίων, Barbaros και «Νικηφόρος Φωκάς», ο οποίος έγινε στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης.
 
Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
 
Η απάντηση ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα Barbaros: (χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς) – Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
 
Σημειώνεται πως το Barbaros από τη στιγμή που έφτασε έξω από το οικόπεδο τέσσερα της κυπριακής ΑΟΖ, απενεργοποίησε το σύστημα GPS, ώστε να μην γίνεται ορατό από τους δορυφόρους, που μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο την κυκλοφορία των πλοίων.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ελλαδικά ΜΜΕ, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», εξακολουθεί να παραμένει στην περιοχή.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»