Τριγμοί στο εσωτερικό από την αναφορά Γκουτέρες στα ενεργειακά

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου όσον αφορά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σε βάρος της Κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα με φόντο την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι οι ΗΠΑ διατηρούσαν επί σειρά ετών μυστική βάση ελικοπτέρων στο Ακρωτήρι.
 
Με αφορμή την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και της σύστασής τους με ξεκάθαρη αποδέκτρια την Άγκυρα, πως οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σήκωσε το γάντι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΗΠΑ προς Τουρκία: Όχι σε ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή
 
Και σε ανάρτησή του στο twitter, απάντησε με δεικτικό τρόπο σε όλους όσοι ζήτησαν επιτακτικά εξηγήσεις για την παρουσία των αμερικανικών ελικοπτέρων στην Κύπρο, εκφράζοντας την ευχή «κάποια στιγμή να εγκαταλείψουμε εμμονές του χτες και να βλέπουμε το αύριο του τόπου μας».


Έγραψε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ:
 
«Μήνυμα ΗΠΑ σε Άγκυρα για την Κυπριακή ΑΟΖ». Ε και ... Εμείς θέλουμε να φύγουν τα Αμερικανικά ελικόπτερα από τις βάσεις. Εδώ και τώρα!
 
Εύχομαι ειλικρινά κάποια στιγμή να εγκαταλείψουμε εμμονές του χτες και να βλέπουμε το αύριο του τόπου μας.



Στο μεταξύ, τριγμούς στο εσωτερικό μέτωπο εξακολουθεί να προκαλεί η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην τελευταία έκθεσή του για το Κυπριακό, σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά.
 
Υπενθυμίζεται πως ο  Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προβαίνει σε ειδική αναφορά σε σχέση με το θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή, εκφράζοντας την ανησυχία πως «οι νέοι γύροι διερευνητικών γεωτρήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2018 θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες εντάσεις και να περιπλέξουν σημαντικά τις προοπτικές για διάλογο μεταξύ των μερών».
 
Χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου υποστήριξε πως η εν λόγω αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ έχει ως αποδέκτρια την Τουρκία και τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Μια εκδοχή, ωστόσο, που δεν γίνεται αποδεκτή από την αντιπολίτευση.


 

Δειτε Επισης

«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»