Μαζί μιλούσαν, χώρια καταλάμβαιναν Αβέρωφ και Θεοχάρους

Σκλήρή κόντρα Θεοχάρους-Αβέρωφ μετά τους ισχυρισμούς της Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη το πρωί στο ΡΙΚ ότι σε ιδιωτική συνάντηση που είχε η ίδια με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, της είπε πως η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία είναι τελειωμένη.
 

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς ΔΗΣΥ, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος και Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ κ. Λευτέρη Χριστοφόρου και του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ κ. Αλέξανδρου Σίνκα, σε κοινή τους ανακοίνωση να διαψεύδουν την κα Θεοχάρους αναφέροντας συγκεκριμένα:
 
“Στην ανακοίνωση της η Ελένη Θεοχάρους αναφέρεται σε δύο άτομα που παρευρίσκονταν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυτά τα άτομα ούτε αόρατα ούτε άγνωστα είναι.  Σε εκείνη την συνεύρεση για καφέ, παρόντες ήμασταν ο Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Αλέξανδρος Σίνκα.
Όσα ισχυρίζεται ότι ειπωθήκαν στη συνάντηση μας, τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Ουδέν αναληθέστερον.
Αυτά που διαμείφθηκαν στη συνάντηση μας, από τον Πρόεδρο μας Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι επακριβώς τα ίδια που καθημερινά αναφέρει και υποστηρίζει δημόσια και δεν έχουν καμία σχέση με τους ισχυρισμούς της Ελένης Θεοχάρους.
Είναι εκπληκτικό, το ότι είναι η μοναδική, η Ελένη Θεοχάρους, που παρευρισκόταν στην συνάντηση και αντιλήφθηκε εντελώς διαφορετικά, τα όσα ελέχθησαν.
Λυπούμαστε πραγματικά, γιατί δεν αναμέναμε τόση βάναυση και προκλητική διαστρέβλωση της αλήθειας.”

Ανάκοίνωση εξέδωσε και το γραφείο τύπου του ΔΗΣΥ, στην οποία ανέφερε:
 
“Οι θέσεις του ΔΗΣΥ και του προέδρου της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου είναι πολύ καλά γνωστές. Και σε ότι αφορά την ανάγκη να μην εκτροχιαστεί η συζήτηση από την αναζήτηση λειτουργικής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και σε ότι αφορά τα δύο κράτη. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει ταξιδεύσει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έχει  συζητήσει και έχει εκφράσει την ξεκάθαρη θέση  εντός και εκτός Κύπρου πως δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτούμε δύο κράτη.
Η κα Ε. Θεοχάρους διαστρεβλώνει αυτά που ειπώθηκαν σε μια ιδιωτική συζήτηση, μετά από δική της μάλιστα πρόσκληση στην παρουσία και άλλων προσώπων, με τρόπο που να βολεύει το δικό της αφήγημα.”

 
Η κόντρα όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση-ανταπάντηση σε Αβέρωφ και ΔΗΣΥ σημείωσε:

“Ο κ. Αβέρωφ επέλεξε να απαντήσει στις αποκαλύψεις της προέδρου του Κινήματος μας, Ελένης Θεοχάρους στην κρατική τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι η κ. Θεοχάρους δεν κατάλαβε τι της είπε. Ωσάν να επρόκειτο για ζητήματα πυρηνικής φυσικής.
Η κυρία Θεοχάρους πιθανόν να μην κατάλαβε το υψηλό επίπεδο διανόησης του κ. Αβέρωφ. Όλοι οι άλλοι οι οποίοι έχουν ακούσει τα ίδια, ούτε αυτοί κατάλαβαν;”

 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά