Έφυγε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις από το Προεδρικό η Σπέχαρ

Με φόντο την επικείμενη υποβολή της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και υπό το πρίσμα των ποικίλων αντιδράσεων που προκάλεσε-κυρίως στο εσωτερικό μέτωπο-η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της κ. Σπέχαρ, η οποία, υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη είχε στα κατεχόμενα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Επίκεντρο της συνάντησης Σπέχαρ-Ακιντζί υπήρξε, όπως έγινε γνωστό και παρόλο που δεν υπήρξαν δηλώσεις, το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας.
 
Ένα θέμα, που αναμενόταν να τεθεί και σήμερα επί τάπητος κατά τη συνάντηση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Δεν αποκλειόταν επίσης να συζητηθεί το ενδεχόμενο καθορισμού συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, με τον τελευταίο να εκφράζει την περασμένη Τρίτη την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια ημερομηνία ενδεχομένως όχι πολύ μετά την έκθεση της 15ης Οκτωβρίου(σ.σ. την έκθεση που θα υποβάλει στον Αντόνιο Γκουτέρες η ειδική απεσταλμένη του για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ).
 
«Και να καθορίσουμε από κοινού και να ανακοινώσουμε στον κόσμο την ημέρα διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον αυτού του νησιού, αξιολογώντας και την έκθεση που θα βγει στις 15 Οκτωβρίου», είχε δηλώσει ο Μουσταφά Ακιντζί.
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον