Στο Προεδρικό η Σπέχαρ με φόντο οδοφράγματα, έκθεση Λουτ και αποκεντρωμένη

Με φόντο την επικείμενη υποβολή της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και υπό το πρίσμα των ποικίλων αντιδράσεων που προκάλεσε-κυρίως στο εσωτερικό μέτωπο-η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντάται σήμερα το πρωί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της κ. Σπέχαρ, η οποία, υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη είχε στα κατεχόμενα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Επίκεντρο της συνάντησης Σπέχαρ-Ακιντζί υπήρξε, όπως έγινε γνωστό και παρόλο που δεν υπήρξαν δηλώσεις, το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας.
 
Ένα θέμα, που αναμένεται να τεθεί και σήμερα επί τάπητος κατά τη συνάντηση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Δεν αποκλείεται επίσης να συζητηθεί το ενδεχόμενο καθορισμού συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, με τον τελευταίο να εκφράζει την περασμένη Τρίτη την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια ημερομηνία ενδεχομένως όχι πολύ μετά την έκθεση της 15ης Οκτωβρίου(σ.σ. την έκθεση που θα υποβάλει στον Αντόνιο Γκουτέρες η ειδική απεσταλμένη του για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ).
 
«Και να καθορίσουμε από κοινού και να ανακοινώσουμε στον κόσμο την ημέρα διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον αυτού του νησιού, αξιολογώντας και την έκθεση που θα βγει στις 15 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»