Οι Οικολογοι στηρίζουν Λεβέντ, όχι ο Λεβέντ Οικολόγους

Δυσαρέσκεια στους κύκλους των υποστηρικτών του Σενέρ Λεβέντ , προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με ψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται, όπως ο ίδιος αποκάλυψε και ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος.
 
«Έχει επιδείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο και ο γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ και αυτό το ψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων θα στηριχθεί από κόμματα, οργανώσεις και πρωτοβουλίες και από την ελληνοκυπριακή και από την τουρκοκυπριακή κοινότητα», είπε ο κ. Περδίκης.
 
Λίγες ώρες αργότερα η Κίνηση Στήριξης του Σενέρ Λεβέντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε την συμμετοχή του εκδότη της «Αφρίκα» σε ψηφοδέλτιο των Οικολόγων.
 
«Ο Σενέρ Λεβέντ βρίσκεται σε επαφές με διάφορους πολιτικούς χώρους και πολίτες και όταν ο ίδιος είναι έτοιμος θα ανακοινώσει επισήμως την παρουσία του στο οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές» σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει εκ της ομάδας στήριξης ο Σόλωνας Αντάρτης.
 
Προσθέτει επίσης πως «είναι τουλάχιστον πολιτικά άτοπο να προηγείται της δικής του ανακοίνωσης ανακοίνωση, που να τον αφορά, εκ μέρους άλλων».
 
Πάντως μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107,6, η αντιπρόεδρος των Οικολόγων Έφη Ξάνθου, εξήγησε πως μετά την απόφαση για μη συνέχιση της συνεργασίας με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, το κόμμα αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου.
 
Διευκρίνισε επίσης πως το Κίνημα ουσιαστικά στηρίζει την προσπάθεια του κ. Λεβέντ για καταρτισμό ψηφοδελτίου και θα προτείνει υποψηφίους, που σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει στελέχη οποιουδήποτε κόμματος.
 
Πάντως η τελική απόφαση των Οικολόγων αναμένεται το Φθινόπωρο όταν και θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος.
Αυτό εξάλλου έγραψε και ο Γιώργος Περδίκης στο twitter, σχολιάζοντας τα όσα γράφονται τον τελευταίο διάστημα για την ρήξη στον ενδιάμεσο χώρο.

 
 
 

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά