Σ. Ντενκτάς: Χαμένος χρόνος οι διαπραγματεύσεις αν δεν αλλάξει νοοτροπία η διεθνής κοινότητα

Διέψευσε δηλώσεις της «αντιπολίτευσης» για κρίση στις σχέσεις μεταξύ ψευδοκράτους και Τουρκίας ο «υπουργός» οικονομικών" Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας ότι «όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση» είτε στα κατεχόμενα είτε στην Τουρκία «οι σχέσεις μας ποτέ δεν θα χαλάσουν».
 
Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Ντενκτάς είπε ότι ο λόγος καθυστέρησης του προγραμματισμού της συνάντησης που αιτήθηκε το ψευδοκράτος με την τουρκική κυβέρνηση οφείλεται στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της Άγκυρας και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις των δύο πλευρών. 
 
Σε ερώτηση και για το Κυπριακό είπε ότι αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η στάση της διεθνής κοινότητας στο Κυπριακό τότε «χάνουμε τον χρόνο μας με τις διαπραγματεύσεις».
 
Εξάλλου σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής «Κίπρις Πόστασι», σε δηλώσεις του χθες ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στο αίτημα του ψευδοκράτους για συναντήσεις με την τουρκική κυβέρνηση λέγοντας αναμένουν να ορισθεί ημερομηνία για τις συναντήσεις αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία απάντηση.
 
Αναφερόμενος στα θέματα συζήτησης μεταξύ ψευδοκράτους και τουρκικής κυβέρνησης είπε ότι αυτά είναι κυρίως οικονομικής φύσεως ζητήματα λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας αλλά και το αίτημα των κατεχομένων για επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια προς τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κίπρις Πόστασι» στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν εκτός του οικονομικού πακέτου για την περίοδο 2019-2021, οι ενέργειες εναντίον της οργάνωσης Γκιουλέν, η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στο ψευδοκράτος αλλά και οι μηνύσεις που κατέθεσε η εισαγγελία της Άγκυρας εναντίον της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα»

Δειτε Επισης

Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης