Έκανε λόγο για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ο Μεντβέντεφ

Αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε συνέντευξή του για την προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακρορείου ειδήσεων TASS.
 
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στην Kommersant, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει τη λογική να μην εντάξει τη Γεωργία στη Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι αυτή η κίνηση «θα προκαλούσε τρομερή σύγκρουση».
 
«Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό. Αν είναι έτσι, συστήνουμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.
 
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΝΑΤΟ να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του για ένταξη της Γεωργίας, τη χαρακτήρισε «απόλυτα ανεύθυνη θέση και απειλή προς την ειρήνη».
 
«Ολοι ξέρουν τις εσωτερικές εντάσεις στη Γεωργία, που πιστεύει ότι της ανήκουν γειτονικά εδάφη, τα οποία εμείς θεωρούμε ανεξάρτητες χώρες», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση αν και η συγκεκριμένη αναφορά του Ρώσου πρωθυπουργού προκαλεί ερωτηματικά. 
 
Αντέδρασε με μπηχτές κατά Κοτζιά ο Άδωνις Γεωργιάδης 
 
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ευχήθηκε να πρόκειται απλά περί σφάλματος και όχι περί αλλαγής πολιτικής, ρίχνοντας και «καρφί» προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά.

 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»