4 σημαντικοί ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να επισκέπτονται διαδοχικά την Κύπρο τέσσερεις υπουργοί Εξωτερικών σημαντικών κρατών σε σχέση με το Κυπριακό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Στην ατζέντα των επαφών τους είναι οι συνομιλίες και οι διμερείς σχέσεις.
 
Στις 26 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Κύπρο, για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη (26 – 28 Οκτ.) μετά τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκος Κοτζιάς.
 
Στις 14 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το νησί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιοχή. Στις 13 Νοεμβρίου θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα, την επομένη στην Κύπρο και απ’ εδώ θα φύγει για την Αττάλεια της Τουρκία, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των G20 (15 – 16 Νοεμβρίου).
 
Στις 18 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να έρθει στη Λευκωσία ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ενώ την επομένη, 19 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.
 
Η αναμενόμενη εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, το Νοέμβριο, καθιστά τις επισκέψεις αυτές ιδιαίτερα σημαντικές, σε συνδυασμό με τις εκλογές στην Τουρκία που θα διεξαχθούν την 1η Νοεμβρίου 2015. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για το άνοιγμα τουρκικών ενταξιακών Κεφαλαίων. Η Λευκωσία διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τόνους ότι στην Τουρκία εναπόκειται αν θα προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία. Δηλαδή, θα πρέπει να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, κάτι που συνεπάγεται αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν