Στα δύο η Δερύνεια για το οδόφραγμα-Η εκδήλωση της ΕΔΕΚ προκαλεί αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια της ΕΔΕΚ να τοποθετήσει στα γραμματοκιβώτια των Δερυνειωτών φυλλάδια για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.
 
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας για την εκδήλωση επεσήμανε πως η προοπτική ανοίγματος του συγκεκριμένου οδοφράγματος, χωρίς ταυτόχρονη διάνοιξη των υπολοίπων που είναι προγραμματισμένες και παραμένει άγνωστή η ημερομηνία διάνοιξής τους, δημιουργεί πρόβλημα στη δική μας πλευρά.
 
Σημείωσε δε πως με βάση στοιχεία που έχει στη διάθεση του, σήμερα επισκέπτονται την κατεχόμενη Αμμόχωστο 10 χιλιάδες τουρίστες από τις Ελεύθερες περιοχές με αποτέλεσμα απώλεια περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ.
 
Επίσης πρόσθεσε πως λόγω του χαμηλού κόστους και της απουσίας φορολογίας στα κατεχόμενα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των επαγγελματιών στις Ελεύθερες περιοχές.
 
Τέλος όπως αναφέρεται και στο επίμαχο φυλλάδιο που εξέδωσε η ΕΔΕΚ, η αύξηση του τουριστικού  ρεύματος θα διευκολύνει τη σταδιακή ανάπτυξη της παραλίας της κατεχόμενης πολύς της Αμμοχώστου που θα βάλει ταφόπλακα σε ενδεχόμενη επιστροφή της κλειστής περιοχής στους νόμιμους κατοίκους της.
 
Από την πλευρά του, μιλώντας στον REPORTER ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρέας Καραγιάννης, εξήγησε πως ως Δήμος δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια τέτοια εκδήλωση που τους βρίσκει αντίθετους, ενώ επεσήμανε πως η απόφαση για διάνοιξη του συγκεκριμένου οδοφράγματος είναι πολιτική απόφαση που πάρθηκε μεταξύ των δύο ηγετών εντασσόμενο στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
 
Αναφέρθηκε δε στο γεγονός πως δημιούργησε αντιδράσεις ανάμεσα στους πολίτες το γεγονός ότι έλαβαν στο γραμματοκιβώτιο τους τη συγκεκριμένη πρόσκληση για να διαδηλώσουν κατά της διάνοιξης του οδοφράγματος.
 
Υπενθυμίζεται πως η εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Οι κίνδυνοι από το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 7 και 30 το απόγευμα και κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της αντίστασης.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια