ΔΗΚΟ: «Νοσταλγοί της χούντας και του πραξικοπήματος στο ΕΛΑΜ»

Η ομιλία του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου ενώπιον της ειδικής συνεδρίας της Βουλής για καταδίκη της εισβολής και του πραξικοπήματος έφερε την έντονη αντίδραση του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ σημειώνει πως αποτελεί «ύβρις κατά των ηρωικών νεκρών της αντίστασης και κατά των νεκρών της τουρκικής εισβολής και προσβολή κατά του Κυπριακού Ελληνισμού, που για 44 χρόνια βιώνει τις τραγικές συνέπειες της καταστροφής του 1974, αποτελεί η συμπεριφορά του ΕΛΑΜ, εκπρόσωποι του οποίου παρέστησαν στο μνημόσυνο των νεκρών πραξικοπηματιών και κατέθεσαν στεφάνι, αλλά περιφρόνησαν το επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων υπερασπιστών της Δημοκρατίας και της νομιμότητας».
 
«Για το δε αρχηγό του ΕΛΑΜ, προφανώς δεν έγινε πραξικόπημα στην Κύπρο, αφού στην ομιλία του στη Βουλή δεν έκανε καμία αναφορά και περιορίστηκε να μιλήσει για διχασμό» τονίζει το ΔΗΚΟ που προσθέτει στην ανακοίνωση του ότι «το ΕΛΑΜ αυτοαναγορεύεται απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ, σε νοσταλγό της χούντας και του πραξικοπήματος».
 
«Το ΔΗΚΟ καλεί το δημοκρατικό λαό της Κύπρου, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, κομματικοποιημένους και ανένταχτους, να απομονώσουν αυτούς που στηρίζουν και δικαιολογούν την προδοσία, η οποία επέφερε τόσα δεινά στον τόπο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΔΕΚ που με ανάρτηση στο twitter σημειώνει πως «επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΑΜ δεν μπορεί να ερμηνεύσει με αμεροληψία τα ιστορικά γεγονότα και με τη στάση της ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στους προδότες της πατρίδας μας». 
 
Δείτε εδώ την ομιλια του Προέδρου του ΕΛΑΜ
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»